Paralyse van Bell

 • #1

  Hoi,

  Sinds begin vorige week heb ik hele erge pijn gehad in mijn nek. Deze pijn zit net onder mijn oor en achter mijn kaak. Deze pijn trok helemaal door naar mijn oor, schouders en arm. Ook heb ik nachten wakker gelegen door deze pijn.
  Zaterdagavond merkte ik dat het knipperen met mijn ogen moeilijker ging. Toen zocht ik hier nog niet zo veel achter omdat ik dit weleens vaker heb. Zondagochtend toen ik wakker werd merkte ik meteen dat er iets niet klopte en ben toen ook meteen in de spiegel gaan kijken. Mijn oog hing een beetje en mijn mondhoek hing een beetje naar beneden. Lachen kon ik met de rechterhelft van mijn gezicht niet meer, knipperen ging ook lastig. Meteen naar de huisarts gegaan. In de wachtkamer viel het op dat ik blauwe plekken kreeg onder mijn oog. De huisarts heeft mij prednison gegeven. Later na op de dag viel ook mijn neus en wenkbrauw weg. Op dit moment is mijn hele rechterhelft van mijn gezicht verlamd. De pijn in mijn nek is er nog steeds, en het is ook nog steeds gezwollen. Na bloedprikken enorm veel last van mijn arm. Er is geprikt in mijn rechterarm. Het was dik en blauw na het prikken en ik kon mijn arm niet meer strekken.
  Op dit moment heb ik ook nog last van mijn arm, schouder en nek. Dezelfde pijn als ik in het begin had is weer teruggekomen en het is gewoon echt niet te houden. De pijn geeft ook een heel erg raar gevoel, kan het bijna niet beschrijven.
  Ben ook al langs de neuroloog geweest, maar deze heeft alleen maar een paar testjes gedaan om zeker te zijn dat het niet vanuit de hersenen kwam. Ik heb aangegeven waar het pijn deed, maar hier is verder geen aandacht meer aan besteed. Ook bij een KNO-arts geweest maar deze nam mij al helemaal niet serieus. Gaf me het gevoel alsof ik een griepje had en dat als ze me maar vol zouden stoppen met medicijnen het wel over zou gaan.
  Heeft iemand hier meer ervaring mee of weet iemand hier meer van?

  Groetjes!

  Reageer
  #2

  Het lijkt inderdaad op paralyse van Bell.
  Heb je voorafgaand misschien een koortslip gehad?

  Er zijn natuurlijk klachten die dar niet mee te doen hebben.

  Na bloedprikken enorm veel last van mijn arm. Er is geprikt in mijn rechterarm. Het was dik en blauw na het prikken en ik kon mijn arm niet meer strekken.

  Dit is een op zich zelf staand probleempje. Dit is een gevolg van door het bloedvat prikken waardoor er bloeduitstorting ontstaat.

  Je nekklachten en de paralyse kunnen een gevolg van een virusinfectie zijn.

  Reageer
  #3

  Nee, geen koortslip gehad, ook nog nooit last van gehad. Ik wist idd niet zeker of dat van het bloedprikken ermee te maken had, maar ik heb al best vaak bloed laten prikken en had dit nog nooit meegemaakt vandaar dat ik het er even bij had gezet.

  Reageer
  #4

  Voor de paralyse van Bell, is er in principe geen behandeling. De aandoening gaat in der egel vanzelf over. Soms kunnen er wet wat restverschijnselen overblijven.
  Ga voor de nekklachten eens naar een fysiotherapeut.

  Reageer
Reageer op: Paralyse van Bell
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief