Doof gevoel over heel lichaam

 • #1

  Hey,
  Ik ben een meisje van 17 en ik heb sinds woensdagavond een heel vreemd gevoel. Het is begonnen in mijn gezicht en ondertussen is het verspreid over heel mijn lichaam.

  Het is heel moeilijk om het uit te leggen maar mijn huid voelt verdoofd. Wanneer ik mijn huid aanraak voel ik alles wel, maar alsof er een centimeter ongevoelige huid tussen zit.

  Het is echt een verschrikkelijk naar gevoel, en ik zou willen weten wat het is.

  Ik kan eigenlijk maar binnen een week naar de huisarts omdat ik nu volop in de examens zit.

  Heeft een van jullie enig idee wat dit zou kunnen zijn en dingen die ik zou kunnen doen om het te laten beteren?

  Reactie
  #2

  Dat is zonder onderzoek moeilijk te zeggen. Maar stress zou een oorzaak kunnen zijn ....Als de klachten aanhouden, is het toch verstandig om even naar de huisarts te gaan.

  Reactie
  #3

  Ik heb ook soortgelijke klachten alleen zitten bij mij de klachten met name aan de rechterkant van mn lichaam. Heb het ook vooral na een dagje achter de laptop werken. Maar vandaag kreeg k uit niks een zwaar gevoel op rechterdeel van mn lichaam en even later vloog mijn hartslag omhoog en had ik het gevoel dat k ieder moment zou neervallen heel raar allemaal. Het duurde even en toen stopte het Weet iemand wat dit is?

  Reactie
  #4

  Het kan door een verkeerde houding veroorzaakt worden.
  Je verhoogde hartslag is daarmee niet verklaart. Tenzij je heel erg ongerust was over het zware gevoel....

  Reactie
  #5

  Hey alana,

  Ik begrijp hoe je je voelt ik ervaar PRECIES hetzelfde! Bij mij was het er ook opeens van de ene op de andere dag, spontaan uit het niets ontstaan, erg naar en super vervelend, alsof er een soort van stop is gesprongen in mn lichaam. Ik voel inderdaad alles nog, bijvoorbeeld als ik mezelf krab dan voel ik het wel de sensatie van krabben maar ik voel niet aan op mn huid dat het mijn vinger is waarmee ik me krab, je voelt gewoon niet dat jij jezelf aanraakt.

  Ben je er al achter gekomen wat het is want ik heb het gevoel dat niemand me echt serieus neemt en ben al bij 2 huisartsen geweest en specialisten. Enige waar hun mee kwamen is vorm van paresthesie

  Reactie
  #6

  Dag allemaal,

  Het is misschien wat aan de late kant, maar ik kwam deze post tegen en wou er op reageren.

  Deze dove gevoelens ervaar ik ook. Heel vervelend en soms zelfs engiszins beangstigend. Bij mij is echter de diagnose "chronische hyperventilatie" gesteld waardoor ik het heb kunnen plaatsen. Mocht je er nog last van hebben en je weet niet waar het vandaan komt, dan is het misschien een idee om je even in te lezen. Chronische Hyperventilatie gaat vaak gepaard met verschillende soorten klachten. Misschien zou je naar de huisarts kunnen gaan en vragen of deze denkt dat je misschien last hebt van deze kwaal.
  Succes!

  Reactie
  #7

  Ik zit net te googelen wat het zou kunnen zijn, zijn er blijkbaar veel mensen die dit ook ervaren. Bij mij dus ook dat dove gevoel, maar dan alleen aan de rechterzijde van mijn lichaam. Zeg maar van mijn rechteroor tot mijn rechterkuit. Erg vervelend. Dokter denkt dat het stress is. Heb vaker stressvolle situaties meegemaakt maar dit nog nooit. Als jullie er nog steeds last van hebben na lange tijd, lees ik het graag. En als het over is, hoe ging dat dan, wat heb je gedaan om het weer weg te krijgen.

  Reactie
  #8

  Ik maak nu net hetzelfde mee en vind het een verschrikkelijk gevoel precies of ik leef niet en zit in een droom mijn mama maakt zich zorgen

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ook al bij de dokter geweest met die klachten?

  Reactie
  #10

  Beste allen,

  Vraag of je levels van vitamine b12 getest kunnen worden bij de huisarts. Stress en andere factoren als drugs, kunnen deze vitaminen sneller afbreken. Bij een laag niveau van vitamine b12 krijgen mensen vaak last van vage klachten, maar het kan lijden tot serieuze dingen; dus laat je checken!

  Reactie
  #11

  @Dennis. als het aan één kant zit zou je kunnen denken aan wat technisch, dat er wat vast of scheef zit. Misschien een osteopaat. Verder sluit ik me aan bij Saf, tekorten aan voedingsstoffen kunnen ook klachten geven. Denk ook aan de rol van electrosmog. Die geeft een stressreactie in je lichaam, wat klachten kan geven.

  Reactie
  #12
  1. Is er bij iemand al een oplossing gevonden voor zijn probleem?
  Reactie
  #13

  Beste allen,

  Ik lig op dit moment in het ZH met dezelfde klachten. Mijn doof gevoel in mijn huid is begonnen 5 dagen geleden in mijn onderbenen en kruipt omhoog nu al tot de helft van mijn borsten. Ik heb al verscheidene al dan niet pijnlijke onderzoeken ondergaan. Maar tot hiertoe nog niets uitgekomen. Nu zijn ze gisteren begonnen met vitamine B12 te geven in de hoop dat het dat is. Dit tekort zie je blijkbaar niet altijd in de bloedwaarden. Maar de dokter gaat dan af op de klachten. Hopelijk is het dat. Want is het is zoals de meesten zeggen heel lastig.

  Reactie
  #14

  Dat is bij mij ook het geval .

  Bij mij is het ongeveer een jaar geleden het begon met pijn in mijn benen en nu mijn hele lichaam .

   

  Reactie
  #15

  Is er al iemand bij wie deze klachten verklaard zijn? En wat was in dat geval de behandeling?

  Reactie
Reageer op: Doof gevoel over heel lichaam
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief