zenuwletsel na heupoperatie

  • #1

    In 2010 heupprothese geplaatst na veel pijn in heup en been.
    Na operatie fout vastgesteld, zenuw geraakt tijdens operatie. Geen gevoel meer in been. Is met revalidatie wel beetje verbeterd, nu nog gedeeltelijk gevoelloze voet en kuit maar kan terug redelijk stappen, wel met kruk of steun aan arm. Hiermee kan ik leven maar de constante hevige pijn in achter/zijkant bovenbeen is niet leefbaar . Ik kan niet meer gewoon met been naar beneden zitten, been moet beetje of liefst volledige verhoging of ondersteuning hebben. Op mri was alleen vocht te zien, nu moet emg gemaakt worden, vermoedelijk ingeknelde zenuw. Ik hoop het want die pijn is niet meer houdbaar, alleen met heel veel pijnstillende, morfineachtige medicatie. Wie kan mij helpen ?

    Reageer
    #2

    Voor neuropathische pijn zijn ook nog andere middelen beschikbaar. Maar er zalm dan toch eerst een EMG moeten worden gemaakt. Daarnaast zou misschien een blokkade kunnen worden gelegd. Maar dat zijn dingen die dan pas besproken kunnen worden. Eerst moet duidelijk zijn wat er met de zenuw aan de hand is.

    Reageer
    #3

    Ik heb bijna twee jaar geleden een nieuwe rechterheup gekregen en heb sindsdien een doof gevoel aan de buitenkant van mijn rechterbeen. Het gaat nooit over, zelfs s nachts niet.
    Kan er een zenuw beschadigd zijn. Ik denk het wel. Ook heb ik nog steeds last van liespijn en een zenuw in mijn rechterbil.

    Reageer
    #4

    Hai, ik heb in 2018 een nieuwe heup gekregen, gelijk na de operatie had ik heel veel pijn. Ik heb nog een extra nachtje in het ziekenhuis gelegen daarvoor. Ik heb altijd een lopen “klagen” of dat ik het gevoel had dat ik soort van tegen gehouden word met lopen. Pijnen de lies, tinteling in mn bovenbeen tot in mn tenen, onverwachte steken aan de zijkant heup, een spier die zijn eigen leven lijdt en mijn schouders man man! Of dan mn bovenbeen helemaal strak staat. Nou ja een hele zoektocht gehad de afgelopen 2 jaar van fycio, chiropractor,dryneedling, injecties en nog steeds loop ik met een pijnlijk boven/zij been. Dit is mijn verhaal een beetje in het kort.
    Ik kan hier ook weinig van terug vinden mensen met de zelfde klachten. Vandaag toevallig een afspraak gehad bij de pijnpoli. Ik krijg nu een stroom”onderzoek” en een injectie in een zenuw.

    Gr Mirjam(48)

    Reageer
    #5

    Hoi Mirjam,

    Ik heb hetzelfde probleem. Had ik maar geen nieuwe heup laten plaatsen 🙁 De prothese zit er goed in maar de pezen enzo lopen ergens tegenaan. Staan heel strak en zijn hard.

    Vanaf dag 1 na operatie veel meer pijn dan voor de operatie. En ook veel spieren zijn verloren gegaan. Altijd pijn en zit altijd thuis daardoor. Door Corona valt het niet op. Niet veel pijn als ik niets doe. Maar ja, daar ben ik te jong voor.

    Toch lees ik (achteraf) wel dat dit kan gebeuren. Ik had geen idee 🙁

     

    Reageer
    #6

    Pijn in het been kan ook een andere oorzaak hebben, zoals een lage rug hernia.

    Is hiernaar gekeken?

    Reageer
    #7

    Ik ben twee weken geleden geopereerd en heb ook veel pijn aan mijn dijbeen,  het brandt en prikt als ik loop. Heb onderzoek gedaan en denk inderdaad de zenuw die beklemd is. Meralgia parasthetica. Hebben jullie ook dat?

    Reageer
    #8

    Hai,

    ik lees nu pas het bericht. 10 augustus 21 had ik een afspraak met mijn orthopeed en ik kan je vertellen dat ik nu dus eindelijk na 3 jaar te horen hebt gekregen dat “een spier” helemaal of gedeeltelijk is verdwenen. Ik heb de voorste benadering operatie gekregen en onder je litteken loopt die spier die normaal wel weer kan aangroeien maar helaas niet is gebeurd. Waardoor dus mijn bovenbeenspieren overbelast zijn en zeer pijnlijk uitstraling geeft. Ik mag binnen kort naar de Bergman kliniek. Ik ga ervan uit dat het helemaal uitgezocht gaat worden . Mijn orthopeed had dit de afgelopen 12 jaar nog niet meegemaakt.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Maar wat is nu het vooruitzicht ?

    Wat doen de artsen hier nu mee ?

    En heeft chirurg nog contact met u gezocht om excuses ?.

    En hoe nu verder zeker financiële kosten die er zullen komen ?

     

     

     

    Reageer
    #10

    Morgen is het eindelijk zo ver. Dan mag ik naar het Parkmedisch Centrum Rotterdam. Ik ben zeer positief want er moet wel een goeie behandeling uitkomen.

    Reageer
    #11

    Hai Lotgenoot,

    Ik heb geen idee hoe dat zit financieel gezien. Hopelijk komen zij daar zelf mee. Het is de afgelopen 3 jaar idd een strijd geweest. Sowieso met mijzelf, relatie, gezin, werk, Arbo, spoor2, fycio’s (5), injecties, medicatie, zenuwblokkers,  en uiteindelijk oppassen dat je niet overspannen raakt van “ het bewijzen” en voelt als “ falen” omdat het zo lang heeft geduurd. En telkens werd niets gevonden,  Wish me luck

    Reageer
    #12

    Ben bij Bergman geopereerd voor nieuwe heup ik heb een slechte ervaring met die kliniek en problemen daar moet je bij hun niet mee aan komen bij hun is het echt massa is kassa . Mijn advies is ga naar een  officiële ziekenhuis waar ze wel een ic hebben of ga naar België

    Reageer
    #13

    Nounou, ik heb dus de Orthopeed gesproken. Wat er dus duidelijk uitkwam was “ fycio” als of ik een klap in mijn gezicht kreeg. Meen u dat nou echt? . Heeft u mijn dossier wel gelezen? ( afgelopen 3 jaar niets anders gedaan dan fycio, ik hol alleen maar achteruit als ik dat doe) Echt!!! Ik heb in de auto zo zitten huilen. Fycio.Uiteindelijk kwamen we op een MRI uit en wat bleek ( vandaag) helemaal niets te zien. Alles is spier technische in orde. Nu naar de neuroloog.

    Reageer
    #14

    Hoi ik ben pas geopereerd maar ik heb dat ook! Ik word gek van die pijn! Orthopeed zegt dat alles goed zit maar ik geloof het niet.

    Reageer
    #15

    Ik ben in januari geopereerd via de voorste benadering THP. Sinds dag 1 veel pijn in lies en buitenkant been. Dat voelt ook doof maar tegelijk ook erg pijnlijk. Ik vind deze pijn nog erger dan de 5 jaar doorlopen en werken (in de zorg) met slijtage pijn.
    Ik ben gisteren hij de ortho geweest en er is inderdaad een zenuw veschadigd. Complicatie van voorste benadering. Op de hometrainer kan ik de pijn even wegfietsen maar zodra ik er af ben begint het nog erger. Ik kan mijn been wel optillen maar als ik op de hometrainer wil stappen dan blokkeerd er iets in mijn lies dus ik ga zijwaards erop.
    Ik ben gestart met .Pregabaline.1ste week 2 dd 75 mg, na volgende week 2 dd 150 mg.
    Afwachten dus.

    Reageer
Reageer op: zenuwletsel na heupoperatie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief