mri scan hersenen

  • #1

    Ik heb een paar vraagjes hierover...

    - Hoeveel mensen zijn er normaal bij een mri scan aanwezig?
    - Waarom krijg je contrastvloeistof (of waarom niet?)
    - Stél dat er een slechte uitslag zou zijn, hoor je dit dan nog steeds op de eerstvolgende afspraak bij de neuroloog of bellen ze eerder?

    Ik heb namelijk over een week pas de uitslag van mijn mri van drie dagen geleden en ik maak me redelijk bezorgd omdat de klachten steeds erger worden.. kan niet langer meer wachten tot er iets aan gedaan wordt...

    Alvast bedankt voor de antwoorden 🙂

    Emily (22)

    Reageer
    #2

    Hai Emily,
    Zo'n MRI scanner is een apparaat dat gestuurd wordt door een computer, daar heb je tenminste 1 persoon voor nodig en de 2e persoon is de zuster die bij je blijft en helpt.
    Maar de interpretatie van de gemaakte beelden is een zaak voor 2 of meerdere specialisten en die hebben het dus heel druk, tenslotte mogen ze geen fouten maken.
    Een MRI scan = Magnetic resonance imaging, waarbij de watermoleculen één richting op gaan staan (heel kort) om daarna weer terug te gaan naar de originele staat, het verschil van beide standen wordt gemeten.
    Nu wordt er contrastvloeistof gebruikt wanneer men bloedvaten, tumors en ontstekingen beter wil zien.
    Helaas, je zal niet gebeld worden door de mensen van de MRI scan, maar door jou neuroloog, HIJ is verantwoordelijk voor jouw welzijn.
    Maar wacht nou niet tot hij jou belt, bel hem zelf en zeg dat je klachten steeds erger worden en dat hij haast moet maken.
    Nou, ik hoop dat ik je vragen voldoende heb beantwoord
    Gus

    Reageer
    #3

    Heel erg bedankt voor je reactie! Maar stel dat er iets ergs zou zijn, zou de neuroloog me dan niet gewoon eerder bellen ipv me de afspraak af laten wachten? (Just to be sure..)

    Ik was verbaasd omdat er vijf mensen bij aanwezig waren, maar ja nu je het zo zegt klinkt het wel logisch dat ze goed willen kijken.

    Nogmaals bedankt voor je zeer verhelderende reactie! 🙂

    Reageer
    #4

    Hoi Emily,
    Ach, misschien was het een groep aanstaande doktoren die co-schappen lopen; tenslotte moeten ze alles leren, dus ook de apparatuur in een ziekenhuis.
    (tja en al wordt dat natuurlijk ontkent, maar een meisje van 22 jaar oud is natuurlijk leuker om te zien dan een bejaarde, mannen blijven mannen hè)
    Maar maak je geen zorgen, stel dat er echt iets ernstigs aan de hand is, nou dat had de neuroloog je echt wél eerder opgebeld !
    Je kan dus ook denken: géén nieuws = goed nieuws.
    Denk maar aan het laatste!
    Nou, ik hoor wel van je,
    Gus

    Reageer
    #5

    Maandag de uitslag van de mri-scan. Gemaakt op 2 mei. Wel een brief na 1 week gehad dat de afspraak van a.s. maandag van de ochtend naar de middag is verzet. Neem aan dat als het slecht nieuws is, ze wel eerder contact opnemen ?

    Reageer
    #6

    Hallo. Ik heb de uitslag net gekregen scheurtjes in de hersenen wat moet ik nu doen?

    Reageer
    #7

    Ik neem aan dat je nog een vervolg afspraak hebt bij de neuroloog om de uitslag te bespreken.

    Reageer
    #8

    ik hen 25 juli mri scan gehad van mijn hoofd met contrast vloeistof, 2 augustus krijg ik de uitslag zou ik eerder iets horen als het niet goed is of wachten ze tot ze je zien?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Doorgaans nemen ze contact met je op als er echt iets ernstig aan de hand is

    Reageer
    #10

    hallo,

    ik heb ook een vraagje ik heb morgen een MRI voor mn hersenen, krijg je altijd contrast vloeistof toegedient en krijg je dit van te voren te horen?

    Reageer
    #11

    Dat zou je eigenlijk al hebben geweten. Je krijgt vooraf in de regel een patientenfolder

    Reageer
    #12

    hi, ik ben eerder gebeld voor een afspraak na de MRI... 2 weken na de mei plaats vond. De afspraak zou eerst 8 mei zijn maar is dus een week eerder. De dokter zei dat ze wel wat gevonden hadden, maar dat ze niet konden zeggen wat het was, en dat ze me in elk geval geen gerantie kan geven dat het niet erg is. Zou dit kunnen betekenen dat ik een tumor ofs heb? Ben erg bang.

    Reageer
    #13

    die vraag kan alleen de dokter beantwoorden

    Reageer
    #14

    Ik heb al sinds me dertiende elk half jaar een mri, omdat er een cyste in me hersenen zit en ze weten eigenlijk niet wat het is. Ze dachten een tumor maar omdat hij al 5 jaar niet is gegroeid denken ze dat niet meer. toch blijft de uitslag elke keer spannend, maarja je kan er toch niks aan veranderen dus ik ben er niet meer zo bang voor. Het leven is mooi en wellicht korter dan ik hoop, maar ik zie t wel.

    Reageer
Reageer op: mri scan hersenen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief