verwijzing neuroloog?

  • #1

    Ik zou graag van u willen weten of het nuttig zou zijn om een verwijzing naar de neuroloog te vragen.

    Op 1 januari ben ik bij vrienden geprikt door waarschijnlijk een mug. Na die beten zijn er vreemde plekken op mijn benen gekomen en ben ik terecht gekomen bij de afdeling Dermatologie van het Antonius Ziekenhuis. Na een huidbiopt is daar uitgekomen dat het vasculitis is. Bloeduitslagen waren verder goed. Doordat ik vanaf dat moment ook veel pijn in mijn benen had is men toch verder gaan kijken en is er nogmaals bloed geprikt en urine onderzoek gedaan. Ook ben ik voor de beenklachten een aantal keren bij de huisarts geweest omdat gewone pijnstillers niet werken. Ik slik op dit moment al zo'n 5 weken tramadol met diclofenac. De pijnklachten in mijn benen zijn de ene dag erger dan de andere dag. De ene dag kan ik wel even naar de winkels lopen en de andere dag kan ik bijna niet lopen en heb ik krukken nodig. Het gevoel dat in mijn benen zit is mijn scheenbeen rechts dat branderig aanvoelt. Bij een slechte dag hoef ik niet eens mijn benen aan te raken want dan heb ik al het idee dat ik door de grond ga. Het lijkt alsof ik een marathon heb gelopen waar geen einde aan kwam. Ook heb ik al een aantal jaren heel zware en vermoeide benen maar nu is daar dus de pijn bij gekomen.

    De reden dat ik u nu een mailtje stuur is het volgende. De dermatoloog en reumatoloog hebben nog een laatste keer bloed laten prikken op de ziekte van Lyme en nog een paar dingen en anders zouden zij het ook niet meer weten.

    Sinds de pijn in mijn benen heb ik aan de linker kant van mijn lichaam, arm en been een tintelend gevoel. Mijn linker arm slaapt ook heel snel en soms zo erg dat het gevoel er is dat de arm verdoofd is. Mijn been kan ook zo spontaan in slaapstand gaan. Sinds vorige week heb ik er nog bij gekregen dat ik wazig zie en kleine zwarte vlekjes zie. Hiervoor bij de huisarts geweest en die zag geen bijzonderheden en zei dat het glasvochttroebeling is. Dit zou met een paar weken weer over moeten gaan.

    Nu nog even een heel eind terug. In 1999 heb ik ineens een heel zware aanval van vermoeidheid gehad. Bij de huisarts geweest en die gaf aan dat het ziekte van pfeiffer was. Na een jaar ben ik weer aan het werk gegaan maar de vermoeidheid bleef. Hiervoor bij verschillende internisten geweest en de een gaf aan dat er nooit ziekte van pfeiffer is geweest en de ander gaf aan van wel. Tijdens zo'n vermoeidheidspiek had ik ook zo'n slapende arm, volgens de huisarts was dit een beknelde zenuw. In de loop der jaren is dit nog diverse keren voorgekomen maar ging ook weer weg. Tot nu dan want nu is het dus al wat langer aanwezig evenals nu mijn linker been.

    Ik weet dat je zelf niet moet gaan dokteren en het aan de artsen moet overlaten maar toch ga je zelf zitten zoeken, vooral omdat de benen zo'n pijn doen en er al zolang diverse klachten zijn die misschien wel zijn opgewekt door de vasculitis of kan dit niet?
    Volgende week woensdag heb ik weer een belafspraak staan met de dermatoloog en mijn vraag is dan ook; is het raadzaam om een doorverwijzing te vragen naar een neuroloog?

    Reageer
    #2

    Hoi jem,
    Ik ben geen dokter, maar als het er op aankomt, vertrouw ik mijzelf/lichaam meer dan doktoren, en vooral NL doktoren, want die doen alles af met "pijntje, kusje, over".
    Nu is het zo dat je twee vatenstelsels in je lichaam hebt: het bloetvaten stelsel en het LYMPHE stelsel. En het is het lymphe-stelsel die je beschermd tegen infecties, virussen enz.
    Als je dus een BLOED onderzoek laat doen, dan vindt men dus niet altijd de oorzaak.
    (quote uit wikipedia)
    Lymphangitis is an inflammation of the lymphatic channels[1] that occurs as a result of infection at a site distal to the channel. The most common cause of lymphangitis in humans is Streptococcus pyogenes (Group A strep). Lymphangitis is also sometimes called "blood poisoning".
    Signs and symptoms include a deep reddening of the skin, warmth, lymphadenitis, and a raised border around the affected area. The person may also have chills and a high fever along with moderate pain and swelling. A person with lymphangitis should be hospitalized and closely monitored by medical professionals.[2]
    Lymphangitis is the inflammation of the lymphatic vessels and channels. This is characterized by certain inflammatory conditions of the skin caused by bacterial infections. Thin red lines may be observed running along the course of the lymphatic vessels in the affected area, accompanied by painful enlargement of the nearby lymph nodes.
    (quote-2 wikipedia)
    Elle est collectée par les vaisseaux lymphatiques. Ceux-ci sont connectés à de nombreux ganglions lymphatiques, dont le rôle est de filtrer la lymphe.
    Elle est rejetée au niveau de la veine sous-clavière gauche, juste avant le cœur.
    L'apport de lymphe se fait par les capillaires car ceux-ci réabsorbent seulement 90% du liquide passé au tissu, les 10% restant sont drainés donc par les capillaires et vaisseaux lymphatiques.
    Elle joue un rôle très important dans le système immunitaire, essentiellement dévolu aux ganglions lymphatiques qui retiennent les microbes que la lymphe a pu absorber dans son parcours pour les détruire par phagocytose. Lors d'une infection quelconque, l'agent infectieux se retrouve très rapidement dans la lymphe, avant d'arriver au niveau d'un ganglion lymphatique. Celui-ci gonfle alors, afin d'accueillir une grande quantité de lymphocytes ciblant l'agent infectieux en question.
    Elle a un rôle nutritif, elle apporte au sang circulant les graisses absorbées au niveau des chylifères de l'intestin grêle.
    Rôle de drainage et d'épuration, elle véhicule une partie des déchets cellulaires et les éléments non utilisés par les tissus et aide à l'érection.

    Nu hoop ik dat je het frans kan vertalen, maar het komt erop neer dat je dus heel goed besmet kan zijn zonder dat dat uit het bloedonderzoek duidelijk is geworden.
    Mijn advies: Ga terug naar je dokter (helaas) en om een doorverwijzing naar het ziekenhuis. Vraag daar om naar ziekten in je lymphe-systeem te zoeken.
    Overigens heb je een paar grote lymphe klieren bij je lies; als deze pijn doen, dan is er iets aan de hand.

    Succes, en ik hoor graag van je.
    Gus

    Reageer
Reageer op: verwijzing neuroloog?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief