Vermoeidheid en geheugenproblemen

 • #1

  Hallo allemaal,

  Ik ben een man van 35 jaar en heb reeds sinds een jaar of 5 last van enkele problemen, met name in het kader van vermoeidheid, geheugen en concentratie.

  -Vermoeidheid: ik ben tegenwoordig vrijwel iedere dag erg moe. Mijn slaapritme is goed en ik slaap gemiddeld 8 uur per nacht (valt meestal binnen enkele minuten in slaap als ik ga slapen en wordt snachts vrijwel nooit wakker), alleen ik word elke ochtend moe wakker. Dan heb ik het gevoel alsof ik maar 3 of 4 uur heb geslapen. Als ik minder dan 6 uur slaap is het helemaal dramatisch de volgende dag. Daarbij moet ik wel zeggen dat ik niet 'fysiek' moe ben, want ik sport meerdere malen per week en dat gaat gewoon goed, alleen ik moet me erg opladen om dingen te gaan ondernemen en heb meerdere malen per dag dat ik het liefste gewoon even zou gaan slapen of liggen.

  -Geheugenproblemen: ik heb moeite om dingen te onthouden en met name te reproduceren. Dit geldt voor meerdere zaken, zowel het onthouden van namen, gezichten, zaken in het algemeen. Het gekke is dat ik het idee heb dat mijn geheugen an sich wel nog goed is, alleen dat het reproduceren gewoon niet meer lukt. Voorbeeldje: als ik op het werk met een dossier bezig ben, weet ik vandaag en morgen nog alles van dit dossier, na een week nog deels, maar na een maand kan ik me er vrijwel niks meer van herinneren. Terwijl als ik het dan weer even kort doorscan is alles weer helder.

  -Overige zaken: heb zelf niet het gevoel dat het een mentaal probleem is. Ik heb een leuke baan, zonder echt hoge werkdruk. Financiele situatie is goed. Sociale situatie ook en sport meerdere malen per week. Heb ook niet het gevoel dat ik me somber of iets voel, alleen dat komt wel steeds meer door bovenstaande.

  Gedane onderzoeken etc:

  Bloedonderzoek door huisarts. Slaapapneu. Internist (bloedonderzoek, hartfilmpje, urineonderzoek en longfoto's). Hieruit is allemaal niks geks gekomen. Uiteindelijk een total body scan laten uitvoeren door Prescan (waaronder MRI hersenen), maar ook hier is niks uit gekomen.

   

  Ik ben een beetje ten einde raad en weet niet welke stappen ik nog meer kan ondernemen. Graag hoor ik of jullie mogelijk oplossingen hebben of in een zelfde situatie zitten of hebben gezeten.

  Reageer
  #2

  Het lijken toch een beetje stress gerelateerde klachten of Chronische Vermoeidheid.

  Reageer
Reageer op: Vermoeidheid en geheugenproblemen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief