Flashbacks

 • #1

  Beste,

  Sinds korte tijd ervaar ik regelmatig flashbacks.  Ik ben nu diazepam aan het afbouwen van 4x 2.5 mg nu 2x 2.5 mg en heb hierbij olanzapine gekregen 5 - 7.5 mg voor de nacht.

  Moeilijk te omschrijven wat die flashbacks zijn. Ze komen gewoon random en soms vaker achter elkaar soms een tijdje niet. Zo denk en voel ik een soort of ik bij een ex collega in de auto zit en dat terwijl ik gewoon sta te koken. Snap dat je eraan kan denken maar het is gewoon een pop up. Ik natuurlijk zoeken op internet en ik kom dit tegen bij bepaalde psychische stoornissen. Ik ging van angstklachten naar psychotische klachten bij ggz. Ook al zeggen ze dat dit vaker voorkomt vind ik de hoeveelheid toch zorgwekkend. Iemand een idee of dit door afbouw diazepam komt? Of komt het door de olanzapine?

  Groetjes Benzo

  Reageer
  #2

  had je niet ook nog Oxazepam erbij?

  Reageer
  #3

  Oxazepam was de eerste 3 weken ongeveer, daarna lorazepam (3 maanden). Vorige week op diazepam gezet om af te bouwen. Nu slik ik 2x 2.5 mg en vandaag weer gesprek gehad om naar 1x 2.5 mg diazepam te gaan. Vind het vrij snel maar tegenover de afbouw gaat de olanzapine 2.5 mg omhoog. Dit allemaal in samenspraak met psychiater.

  Maar die flashbacks of pop ups daar gaat het mij om. Vreemd gevoel.

  Reageer
  #4

  Ik denk dat de afbouw toch iets te snel gaat

  Reageer
Reageer op: Flashbacks
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief