Hersenvliesontsteking

 • #1

  Hallo,

  Mijn zoontje van 4 heeft maandagmiddag koorts gekregen. De koorts schommelt een beetje op en neer, maar wellicht komt dit door de paracetamol.

  Woensdag begon hij echter te klagen over pijn in zijn nek. We hebben de huisarts gebeld en zijn langsgegaan. Bloed en urine is gecontroleerd, hij is nagekeken en de huisarts heeft nog gebeld met de kinderarts en een chirurg in het ziekenhuis. De ontstekingswaarden waren wat verhoogd, maar dit paste bij een virus en zeker niet bij hersenvliesontsteking.

  Noem me een hypochonder, maar ik blijf me toch zorgen maken. Hij kan wel zijn nek /hoofd goed bewegen, maar zodra de paracetamol is uitgewerkt, klaagt ie over nekpijn. Ik blijf me zorgen maken en lees ook dat hersenvliesontsteking alleen te zien is door middel van een ruggenprik.

  De huisarts verzekerde ons dat hij zeker niet dacht aan hersenvliesontsteking en het eigenlijk paste bij een virus. Toch blijf ik me zorgen maken. Ik twijfel niet aan de kennis van de huisarts, maar in hoeverre kan hij ernaast zitten? Kan hij aan de ontstekingswaarden zien dat het dat niet is? Of moet ik een second opinion aanvragen? Als hij paracetamol heeft gehad, is ie verder ook wel vrolijk. Hij is niet suf en heeft geen rode vlekjes, slaapt wel slecht. Braken heeft ie deze week 2x gedaan.

  Dus mijn vraag: is dit een griepje of moet ik hiermee verder gaan?

  Reactie
  #2

  Als je er toch ongerust over blijft bespreek dat dan met je huisarts. Niemand kan je zo via internet enige zekerheid geven

  Reactie
  #3

  Begrijp ik ja, ik hoopte alleen hier wat meer ervaringsdeskundige te horen. Maar ik snap zeker wat je bedoeld.

  Reactie
  #4

  Bij dit soort dingen moet je vooral niet uitgaan van " ervaringsdeskundigheid". Iedere virusinfectie zal anders verlopen.

  Reactie
Reageer op: Hersenvliesontsteking
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief