Benen raar onder lichaam

 • #1

  Hallo,
  Kan iemand mij helpen?
  Ik heb namelijk erg rare vervelende klachten. Mijn benen voelen namelijk raar onder mijn lichaam. Soms meer naar voor/ dan naar achter iniedergeval niet recht zoals het hoort. Ik heb ook rugklachten kan het daarmee te maken hebbe? Ook heb ik dat mijn hoofd raar voet op mijn nek. Alsof het kan indeuken. Erg raar allemaal word er nogal angstig van.. iemand herkenning??

  Reactie
  #2

  Het zou met rugklachten te maken kunnen hebben. Ga met de klachten naar de huisarts

  Reactie
  #3

  hallo John,

  ik ben hiermee als naar de huisarts geweest en hij raad fysio aan maar het word niet beter en m’n benen voelen continu heel schuin als ik loop 🥺

  Reactie
  #4

  Niemand snapt ook wat ik ermee bedoel zelfs de fysio niet. Herkend iemand het?

  ik heb bekkeninstabiliteit, en m’n si gewrichten doen pijn Kan nauwelijks op m’n rug liggen.

  benen voelen slap en lam

  Reactie
  #5

  Hoi,

  Ik snap wel een beetje wat je bedoelt, ik heb ook bekkeninstabiliteit.

  Bij mij helpt het wel om veel te oefenen, bij de fysio en in de sportschool. Rompstabiliteit trainen is bij mij heel belangrijk. Maar het duurt wel even voor je echt resultaat voelt hoor!

  Je zou je fysio kunnen vragen je onderrug te tapen met medical/ kinesio tape. Kijk eens of je dan verschil voelt, als het met de tape beter gaat, is het je bekken wat de klachten geeft.

  En als je erg veel last van je s.i. gewrichten hebt, laat eens een rontgen foto maken om te zien of je daar al veel slijtage hebt. Dat is bij mij wel zo, door de instabiliteit zijn beide s.i. gewrichten behoorlijk beschadigd. Bij mij is een paar jaar geleden bij de pijnpoli een zenuwblokkade gedaan, dat haalt de scherpe kantjes er in elk geval af.

  Groetjes Suzan

  Reactie
  #6

  Bespreek dan eens met de huisarts of het niet zinvol zou zijn om naar een SOLK poli te gaan

  Reactie
  #7

  @suzan bedankt voor je berichtje !
  herkende je ook het gevoel van dat je benen raar aanvoelen? Een beetje schuin en doorgezakt als het ware. Niet meer mooi recht onder je lichaam..

  op het moment dat je gaat trainen word dit gevoel dan minder ?
  Ik hoop dat ik een röntgenfoto kan krijgen mijn dokter is nogal vervelend met doorsturen..

  bedankt voor de tips en advies ik ga dit voorleggen aan mijn fysio !

  Reactie
  #8

  @john wat is een solk poli?

   

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik ben 6 maand uit de Running  geweest en heb dus veel op bed gelegen.  Ik merk dat het vanaf toen erger is geworden dan dat ik nog aan het werk sporten etc was. Heb sinds 4 jaar lage rugklachten door een val van de trap.

  bekkeninstabiliteit, pijnlijke si gewrichten en wervels l4/l5 zijn pijnlijk. Ook heb ik tintelingen en ischias is ook al vast gesteld.
  herken je ook de tintelingen?

  Reactie
  #10

  Somatisch Onverklaarde Lichamelijke Klachten. Dit zijn onbegrepen klachten waarvoor niet direct een medische oorzaak is te vinden

  Reactie
  #11

  Oh ik denk dat er genoeg oorzaken voor zijn aangezien ik bekkeninstabiliteit, ischias etc heb.

  Reactie
  #12

  Hey,

  Ja het gevoel dat je benen raar aanvoelen herken ik zeker, spagetti benen noem ik het🙈

  De andere klachten die jij noemt herken ik ook. Die kwamen bij mij ook als ik veel last van mijn bekken had, doordat er constant teveel beweging in mn rug was.

  Bij mij werd het heel erg getriggerd door bijvoorbeeld veel op mn hurken zitten. Trainen helpt enorm, ik zit nu al een jaar op de bank met een enkelblessure en kan nu niks doen,daarom gebruikt mn fysio nu de tape.

  Ik raad je aan om met de fysio weer een trainingsprogramma te maken, want je kunt echt je hele rug uiteindelijk beschadigen als je er niks aan doet.

  Ik ben nu bijna 38 en 6 jaar geleden bijna volledig afgekeurd omdat mijn hele rug en heupen ernstige slijtage hebben. Doordat ik op mn werk de begin klachten ( spagettibenen, zeurende rugpijn, af en toe erge rugpijn, tintelingen ) genegeerd heb en op een gegeven moment ipv minder te gaan werken, steeds minder ben gaan sporten omdat beide tegelijk niet meer ging. Tot ik 2 zware hernia's kreeg en niet meer lopen kon. Die hernia's zijn dus ontstaan door de constante instabiliteit in mijn onderrug.

  Het heeft mij toen een paar jaar gekost om weer op een punt te komen dat mijn lichaam weer goed aan voelde. Nu, nou ja, tot die enkelblessure,  is trainen iets wat voor mij een " way of life " is geworden en kan ik weer meer dan de artsen mogelijk hielden. Vooral dankzij mijn geweldige fysio.

  De moraal van mijn verhaal is dat met zulke problemen, de fysio je beste vriend is😉 En als die je niet serieus zou zou nemen, zoek net zo lang tot je er 1 gevonden hebt die je goed kan helpen met je klachten!

   

  Reactie
Reageer op: Benen raar onder lichaam
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief