Alzheimer.. of toch niet?

 • #1

  Hallo,

  Mijn vader (62 jaar oud) vergeet de laatste paar maanden opvallend veel. Althans,  mijn moeder maakte zich zorgen daarover. Nu is hij altijd al een warhoofd geweest (ADHD) dus was het mij niet meteen opgevallen aangezien ik mijn vader niet iedere week zie. Symptomen; besef van tijd kwijt, vaak dezelfde vraag stellen in korte tijd etc..

  Mijn vader is langs de huisarts gegaan en daar heeft hij een soort dementie test moeten maken. Deze maakte hij slecht waardoor hij is doorverwezen naar de neuroloog voor een MRI scan. Het zou ook een tumor kunnen zijn namelijk.  Op de MRI scan was niets afwijkends te zien. De neuroloog vermoed daardoor Alzheimer maar om dit vast te stellen is een neuropsychisch onderzoek nodig. Helaas kon het enkele maanden duren voordat dit onderzoek zou plaatsvinden.

  In een tijdsbestek van ongeveer 4 weken zijn de symptomen van mijn vader velen malen erger geworden. Hij weet na 5 minuten al vaak niet meer wat we besproken hebben. Hij heeft last van waanbeelden, inmiddels dusdanig erg dat we hem daar ook niet meer uit krijgen. Deze waanbeelden lijken dan net psychoses. Nu heeft hij anti psychotica gekregen tegen deze waanbeelden en dit lijkt wat te helpen.

  Nu is het ons bekend dat waanbeelden bij Alzheimer voor kunnen komen. Echter vinden wij de snelheid waarmee het zich ontwikkelt erg vreemd. 1.5 maand geleden was mijn vader af en toe vergeetachtig en inmiddels vergeet hij alles en heeft hij een soort psychoses.

   

  1. Heeft iemand hier ervaring mee?
  Reactie
  #2

  Aanvulling; mijn vader slaapt zeer slecht de laatste weken, ongeveer 4 uur per nacht. Drinkt meer alcohol dan voorheen, dit beseft hij zelf niet.

  Reactie
  #3

  Alcohol misbruik kan het erger maken en ook vergelijkbare klachten veroorzaken. Is de neuroloog hiervan op de hoogte?

  Reactie
Reageer op: Alzheimer.. of toch niet?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief