Epilepsie

 • #1

  Mijn vraag gaat over een epileptische aanval. Ik zat te denken, een epileptische aanval komt voort uit je hersenen, stel iemand krijgt zo'n aanval, zou het afsluiten van de hersenen door middel van wurgen(dat de hersenen voor 10seconden geen zuurstof hebben) dat de hersenen zich een soort van resetten en zo de aanval gestopt zou kunnen worden? Dit is puur uit nieuwsgierigheid. Ik heb er zelf niks over kunnen vinden dus ik ben benieuwd naar jullie antwoorden!

  Reageer
  #2

  NEE dit helpt absoluut niet!! Doe dit echt nooit bij iemand die een epileptische aanvalt doormaakt. Het brein heeft altijd zuurstof nodig. Een epileptische aanval is een soort (kortdurende) hyperactivatie van de zenuwcellen, en dit probleem staat los van de zuurstoftoevoer naar het brein.

  Wat je WEL moet doen: creëer een veilige situatie (geen gevaarlijke objecten in de omgeving waar de persoon zich mee kan verwonden), blijf zelf rustig en wacht enkele minuten. Meestal gaat een aanval vanzelf weer over. De patient is daarna wel erg moe. Het is altijd raadzaam om een arts te raadplegen wanneer iemand een epileptische aanval heeft doorgemaakt. Als de aanval langer dan 5 minuten aanhoudt bel dan 112.

  Reageer
  #3

  Okee bedankt voor u mening

  Reageer
  #4

  Ik denk dat het wel kan op zo een moment. Iemand die een epileptische aanval krijg heeft een kortsluiting in zijn hoofd en trilt, maar verder blijf je normaal alleen heb je het niet door. Theoretisch gezien sluit de slagaderen waardoor de bloedtoevoer stopt. Je hersenen stoppen en gaan gelijk weer aan (resetten). De kortsluiting hoort te stoppen, want je hersen capaciteiten vallen een kleine 10 seconden uit en gaan weer aan en je bent weer normal. Dus ik denk wel dat het kan

  Reageer
Reageer op: Epilepsie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief