Bloeddruk

  • #1

    Bij welke hoogte van de bleoddruk moet je een arts inschakelen?
    Slik sinds een maand medicijnen voor verhoogde bloeddruk 170/100. Reageer daar goed op, is gezakt naar gem. 135/78
    Vanmiddag echter weer een meting van 185/80. Moet ik hier wel of geen actie op ondernemen. Bij voorbaat dank voor jullie reactie.

    Reageer
    #2

    zoals je waarschijnlijk wel gemerkt hebt schommelt de bloeddruk enorm, je kunt per dag verschillende uitslagen meten.
    Pas als je na een aantal keren meten steeds een hoge waarde hebt zou ik de dokter even bellen voor overleg, een telefoontje kan nooit kwaad toch..

    Ik neem aan dat de dokter een afspraak met je heeft wanneer hij weer controleert of de medicijnen zijn aangeslagen.
    Sterkte en succes.Brenda

    P.s. Je zou 's morgens een paar abrikozen kunnen eten, dit verlaagd ook de bloeddruk.
    's avonds gedroogde abikozen op water wegzetten en op nuchtere maag opeten, 3 a 5 stuks p.d.. Klinkt raar, werkt echt.

    Reageer
    #3

    Thanks voor de tip. In principe moet ik over 2 maanden weer retour. Hou het nog wel even in de gaten. Is hij vandaag weer 185 dan neem ik contact op met de asistente.
    Groet Garry

    Reageer
    #4

    hallo, ik heb een lage onderdruk->

    97/48 en dan weer 100/54 , of 99/45

    moet ik hiervoor naar de dokter?

    ik bedoel , ik voel mij wel slap, en heb al jarennnnn last van bloedarmoede, zonder dat er een oorzaak bekend is, mijn moeder ook,,
    dus slapheid, concentratieproblemen, vermoeidheid e.d. heb ik wel heeft dit te maken met bloedarmoede, of lage onderdruk, of allebei:S:S??

    Reageer
    #5

    bloeddruk moet onder 140/90 zijn :afvallen, bewegen, extra kalium,calcium, magnesium, omega 3(vette vis) , vitamine C , dus ook veel groenten en fruit
    en zoutarm eten zijn goed voor de bloeddruk. Zelf een goed gekontroleerde
    bloeddrukmeter kopen en 's morgens rustig voordat je iets gegeten en gedronken hebt, je bloeddruk zelf meten.

    Reageer
    #6

    Bloeddruk is de druk die ontstaat wanneer de hartkamer het bloed de aorta in pompt. Die druk plant zich voort naar de andere slagaders. Het is te vergelijken met water dat een tuinslang instroomt. De druk in de slagaders is een afspiegeling van de druk in het hart. Met de ons allemaal bekende bloeddrukmeter wordt de druk in de armslagader gemeten.

    Als het hart zich samentrekt en bloed in de aorta pompt, is de druk het hoogst. Dat heet dan ‘bovendruk’. Als het hart zich ontspant is de druk het laagst. Dat is de ‘onderdruk’.
    Onder normale omstandigheden is de bovendruk niet hoger dan 160 en de onderdruk niet hoger dan 95. Als de bloeddruk boven deze waarden uitkomt, is hij te hoog. Er is sprake van hoge bloeddruk. Het kan zijn dat alleen de onderdruk of alleen de bovendruk te hoog is. Het kan ook zijn dat beide te hoog zijn. Een te hoge bloeddruk betekent dat het hart steeds harder moet pompen.

    Reageer
    #7

    In April bleek dat ik ook een te hoge bloeddruk had 165/106, daar kreeg ik medicijnen voor en na twee weken weer gecontroleerd, was wel wat gezakt145/95 maar de assistente zei dat het nog beter kon, dus gebruik de medicijnen goed en kom over 3 maanden weer voor controle, nu zijn de 3 maanden om en bel voor een afspraak, en krijg te horen dat het niet nodig is, onzin, we doen het contoleren maar 1 keer in het jaar, nu maak ik me natuurlijk weer druk, want ik heb zelf ook een bloeddrukmeter, en die geeft te hoog aan. 171/103
    Ze heeft nieuwe medicijnen voorgeschreven en daarmee basta
    Wat nu?

    Reageer
Reageer op: Bloeddruk


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief