VNUS behandeling spataderen

  • #1

    Hallo,

    Twee week geleden ben ik geholpen aan een spatader in het ziekenhuis. De specialist vertelde me dat ze eerst de VNUS behandeling wou proberen maar ze zei al dat ze niet zeker wist of het zou gaan lukken. Ik heb ongelooflijk veel pijn gehad omdat het haar tot 3x toe niet lukte om de ader aan te prikken (omdat deze aan de kleine kant is). Het was zo erg dat ik de pijn niet meer aan kon en toen heeft ze de ader uiteindelijk ingespoten met foam.
    Bij thuiskomst heb ik ervaringen van andere mensen gelezen met de VNUS behandeling en tot mijn verbazing lees ik overal dat iedereen eerst wordt verdoofd en dat daarna de ader wordt aangeprikt. Dit is bij mij niet het geval geweest dus ik vraag me af of het allemaal wel correct gebeurd is? Graag zou ik jullie ervaringen ermee willen horen!

    Alvast bedankt voor de reacties!

    Reageer
    #2

    Beste Lisanne.
    Wat vervelend dat de VNUS behandeling voor jou pijnlijk is geweest. Als je wilt, kun je mij mailen via [email protected], dan kunnen we even kijken wat het probleem is geweest.

    Met vriendelijke groet,
    Tessa Bensch
    bo pharma (distributeur van VNUS in Nederland)

    Reageer
    #3

    Bij mij is het ook niet eerst verdooft maar eerst aangeprikt. Dit was wel heel pijnlijk maar uiteindelijk viel het allemaal wel mee. Alleen nu 5 dagen later kan ik nog steeds niet normaal lopen.

    Reageer
    #4

    ik heb ook een vnusbehandeling gehad en heb sindsdien erg pijnlijke spieren in been, vooral als ik zit

    Reageer
    #5

    Een week geleden heb ik een VNUS behandeling gehad. Bij mij lukte het ook niet meteen om aan te prikken, de 2e keer lukte wel. Voor het aanprikken was ik vooraf het meest bang, maar de pijn daarvan vond ik erg meevallen. De verdovingsprikken vond ik veel erger. Ik heb erg forse benen en de arts kon bij mij niet goed zien waar ze moest verdoven, het duurde daardoor ook wat langer dan verwacht. Ik vond de behandeling daarom wat tegenvallen maar het was te doen.

    Het aanprikken werd niet verdoofd. Ik heb het gevraagd en de arts zei "dat is alleen maar een extra prik". Vond ik toen ze het zei niet zo leuk maar begrijp ik achteraf zeker.

    Na de behandeling moest ik 3 dagen twee steunkousen (over elkaar) dragen, dat vond ik erg onprettig. De kousen zakken af en het ophijsen is echt lastig als er twee over elkaar zitten. Bovendien gaan er plooien in de kousen zitten en dat doet gewoon zeer. Wat was ik blij toen die kousen uit mochten.

    Het is nu een week later en ik merk dat de ader in mijn bovenbeen wat trekt. Het schijnt dat veel lopen hier tegen helpt. Ik heb ongeveer een half uur per dag gelopen afgelopen week, misschien is dat te weinig. Ook heb ik nog steeds wat zwelling en verkleuring (rood) in mijn lies.

    Reageer
    #6

    Ik heb 2 weken geleden de Vnus Closure behandeling ondergaam aan beide benen. Maar ik ben nog zeker niet klachten- of pijnvrij. Ik had (en heb nogsteeds) flinke bloeduitstortingen linkerbeen. Rechts is wel nagenoeg weggetrokken.

    Nu ervaar ik nogsteeds:
    -Zwaar gevoel ('pap in de benen')
    -Stekende en drukkende pijn en in liezen
    -trekkend gevoel op de behandelde plekken
    -brandend gevoel in en op de huid
    -plek binnenkant dijbeen is gevoelloos
    -harde knobbel bij insteekopening
    -tintelingen
    -zenuw/spiertje die over de voet loopt naar de tenen toe geeft rare sensatie.

    Hoe lang duurt het voor deze klachten wegtrekken?

    Reageer
Reageer op: VNUS behandeling spataderen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief