bradycardie (= lage hartslag) tips?

 • #1

  he Hallo

  Ik heb laatst met een hartis-kastje gelopen omdat mijn thuis-bloeddrukmeter een aritmie aangaf.
  Nu is eruit gekomen dat ik bradycardie heb, in perioden dus een (te?) lage hartslag van rond de 50.
  Grappig, want ooit stond ik bekend om mijn tachycardie ... bizar dus.

  Zijn hier meer mensen met zo'n lage hartslag? Wanneer moet je eigenlijk een pacemaker?
  Ik heb sinds 2 dagen ook een gevoel alsof iemand mijn keel dichtknijpt thv mijn strottenhoofd, herkent iemand dit??
  Ik ben ook zo enorm duizelig steeds... vooral na inspanning (en dan heb ik het over lichte inspanning als een wandeling maken..)

  Iemand tips hoe ik hier beter mee om kan gaan? wanneer moet je eigenlijk door naar een cardioloog?

  gr kim

  Reageer
  #2

  Oorzaken van een bradycardie zijn zeer divers. Ouderdom kan een oorzaak zijn, als gevolg van slijtage van de hartspiercellen, maar ook schade aan het hart als gevolg van een hartinfarct, een langdurige verhoogde bloeddruk, aangeboren hartafwijkingen, een ontsteking van het hart, een complicatie van een hartoperatie, een traag werkende schildklier, het obstructief slaapapneu syndroom, reuma of systemische lupus erythematodus, ijzerstapeling, of bepaalde medicijnen.

  Bekende risicofactoren voor een trage hartslag zijn: een hoge bloeddruk, een te hoog cholesterol, roken, alcoholmisbruik, drugmisbruik en vaak ondergewaardeerde risicofactoren zoals stress of angst

  De behandeling van bradycardie is afhankelijk van de ernst van de symptomen, de oorzaak van de trage hartslag en of er sprake is van een geleidingsstoornis in het hart en de mate waarin.

  Als er sprake is van een onderliggende oorzaak, zoals bijvoorbeeld hypothyreoïdie (http://nl.wikipedia.org/wiki/Hypothyreo%C3%AFdie) of het obstructief slaapapneu syndroom (http://nl.wikipedia.org/wiki/Slaapapneu) dan kan de betreffende onderliggende oorzaak behandeld worden. Sommige mensen gebruiken medicatie die bradycardie veroorzaakt. In overleg met de behandelend arts die al uw geneesmiddelen kent, kan er dan een wijziging in de medicatie worden aangebracht.

  Een pacemaker wordt voorgeschreven bij ernstige en niet met medicatie behandelbare bradycardie en ritmestoornissen.

  Vanwaar komt uw vraag? Heeft de cardioloog de behandeling met een pacemaker met u besproken?

  Wie heeft de bradycardie vastgesteld? Sinds wanneer heeft u een bradycardie? Wanneer was er sprake van een tachycardie? Weet u wat de oorzaak is van uw bradycardie?

  Met acute klachten van een dichtgeknepen keel bij lichte inspanning gaat u het beste naar de huisarts. De huisarts kent uw medisch dossier en kan lichamelijk onderzoek doen. Mogelijk bestaat er een relatie met het hart.

  Reageer
  #4

  He hallo

  Ik heb 2 weken met een hartis-ecg kastje gelopen (dan kan ik klikken wanneer ik klachten heb, en dan registreet het apparaat dit.. wat vervolgens weer door artsen afgelezen wordt). Hier kwam dus uit dat ik tijdens mijn klachten bradycardie heb.
  Het advies was: stop met de hartmedicatie , maar deze gebruik ik dus helemaal niet ??! dus zei mijn huisarts: onzin advies, dus we kunnen er niks mee.

  Ik ga sowieso vrijdag weer naar de huisarts toe, maar ben benieuwd of er hier mensen zijn waarbij ook bradycardie is vastgesteld en hoe zij met deze vage klachten omgaan als duizeligheid, tintelingen in het lichaam, O2 gebrek gevoel, en dus nu sinds 2 dagen ineens dichtgeknepen keel gevoel (echter dit kan natuurlijk ook puur door stress komen).

  Reageer
  #5

  Laat je weten wat er uit het onderzoek door de huisarts komt?

  Reageer
  #6

  Mijn hartslag is op het moment 33 p.m.

  ik wacht nog op een holteronderzoek en de uitslagen van hartfilmpje, fietstest en echo, maak me zorgen omdat het, vooral in de avond zo traag word?

  wat moet ik doen?

  Groetjes chrissie

  Reageer
  #7

  Dat is wel erg laag..33...Wat ik eerder las dat herken ik ..Ik heb vaak een hoge hartslag maar ook weleens heel laag...48 ofzo ...Dokter doet daar niks aan...

  Reageer
  #8

  Nou ik hoop toch wel dat de cardioloog er iets aan kan doen bij mij ? de klachten vermoeidheid al enige tijd en duizelig wat daarbij is gekomen, nu ook oogmigraine ( zonoemen ze dat) zonder hoofdpijn. De trage hartslag gemiddeld 40

  p.m en in de avond zelfs lager hoort niet bij mij ik weet alleen niet hoe lang dit nu al speelt.

  sinds een paar maanden ontzettend vermoeid, heb altijd genoeg energie gehad maar nu...

  vorig jaar toevallig opgeschreven nog wat mijn bloeddruk was en tevens gaf het mijn hartslag aan, dat was toen 66. Een mooie hartslag ondanks mijn te lage bloeddruk toen.

  Dank voor je reactie anoniem

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hoe meet je de hartslag precies?

  Reageer
  #10

  Hallo Tandor

  de hartslag van vorig jaar was met zo’n bloeddrukmeter en nu Mn pols voelen

   

  Reageer
  #11

  Dan maar eens even wachten, wat de cardioloog ervan vindt

  Reageer
  #12

  ik heb net gebeld, ze gaan even overleggen wat de cardioloog ervan vindt.

  dank voor je reactie Tandor

  Reageer
Reageer op: bradycardie (= lage hartslag) tips?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief