Druk midden op borst

 • #1

  Ik ben net weesten hardlopen. Ongeveer na een half uur tijdens het hardlopen kreeg ik een beetje druk midden op de borst. Echt in het midden tussen de twee borst. Het rare is dat het iets van 2 seconde duurde en dan is het weer weg. Na een ongeveer 30 seconde kwam het weer terug. Toen ik thuis was had ik het nog 3 keer gehad toen ik net ging zitten. Ik heb het ongeveer 7 of 8 keer gehad. Het waren lichten drukken niet super heftig. Mijn gezicht was erg rood en ik zweette heel erg misschien door te was dikke kleren aan. Ook heb ik een beetje last van een angststoornis. Ik ben continu bang dat erg iets mis is met me als ik iets voel. Heeft het hier mee te maken? Of komt het door iets anders soor het hardlopen ofzo ik ben 20 jaar.

  Reageer
  #2

  Alles wat je noemt zou kunnen, net hard gelopen, te warm aangekleed, door je angststoornis een verkeerde ademhaling/hyperventilatie.

  Maar zonder onderzoek is het lastig te zeggen wat de reden nu precies is. Ik zou er dus wel even mee naar de huisarts gaan als je hier vaker tijdens of na het sporten last van krijgt. Gewoon even ter controle.

  Reageer
  #3

  Hoi suus, dit heb ik al gedaan een paar weken geleden. Hij had wat testen gedaan zoals naar de longen geluisterd, jartslag gemeten en bloeddruk. Dit was voor de klachten voor steken in mn linker borst en ook beetje druk in het midden was ik toestraks ook had. Hij gaf aan dat het inderdaad temaken heeft met hyperventilatie. Ik neem aan dat ik nu niet weer hoef te controleren.

  Reageer
  #4

  Hoi,

  Als je bekend bent met hyperventilatie, is de kans idd heel groot dat je daar nu ook last van had. Een te hoge/snelle/oppervlakkige ademhaling door door het hardlopen. Komt me bekend voor tijdens het sporten­čśů
  Een fysiotherapeut zou je kunnen helpen om tijdens inspanning een buik ademhaling te houden en zo hyperventilatie te voorkomen.
  En kan je daarbij ook oefeningen geven om je ademhaling te reguleren als je toch gaat hyperen.

  Reageer
  #5

  Oke bedankt voor de reactie, ik merk zo niks dat ik aan het hyperventileren ben. Kan dat ook onbewust gebeuren?

  Reageer
  #6

  Ja dat kan heel goed!
  Je kunt onbewust hyperventileren,dan doe je het ook vaak chronisch. En dat merk je dan voor tijdens en na inspanning.

  Reageer
  #7

  Waarschijnlijk toch een combinatie van de inspanning en het ademhalen.

  Reageer
  #8

  Oke bedankt voor jullie reactie, aangezien ik paar weken geleden naar de dokter ben geweest denk ik niet dat ik hiervoor nu weer terug moet en komt het door de hyperventilatie. Ik hou het in de gaten.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hoi suus en john. Vandaag ben ik bij de huisarts geweeat om het te laten checken. Hij zei dat het niet iets met het hart was. Hij had het erover dat het ook longenvlies zou kunnen zijn. Zou dat er ook mee te maken kunnen hebben? Mijn bkoeddruk was 130 ik neem aan dat dit een gezonde bloeddruk is?

  Ik hoor het graag.

  Reageer
  #10

  Daar kan ik zo geen antwoord op geven.
  Doe eens de test op:
  https://www.dokter.nl/hyperventilatietest/

  Reageer
Reageer op: Druk midden op borst
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief