Hoge trombocyten

 • #1

  Hoi!

  Ik maak me zorgen over mijn moeder. Ze neemt bloedverdunners omdat ze een aantal jaren geleden bloedklonters had in haar oog en ook een longembolie heel veel jaren geleden. Nu ziet ze om de x aantal weken weer een spiraaltje in haar oog, niet zo erg als toen ze dat geval had met haar oog. Heeft ook last van pijnlijke benen. Ik zei tegen haar om zeker naar de huisarts te gaan en afspraak te maken met de oogarts. Ze is gisteren naar de huisarts gegaan voor een bloedtest, vandaag belt de huisarts en zegt dat ze morgen terug moet gaan voor een andere bloedtest omdat haar trombocyten verhoogd zijn.
  Nu zit ik me veel zorgen te maken, ben een hypochonder en heb een angststoornis dus ik maak me niet enkel overmatig zorgen over mezelf maar ook over mijn familieleden. Het lijkt niet snel genoeg te gaan de onderzoeken. Ze heeft pas in juni afspraak met oogarts.
  Nu weet ik wel dat ze een hoge risico heeft op trombose omdat ze het in het verleden heeft gehad en nu hoge trombocyten heeft. Maar ik vraag me nu af of deze kans niet iets kleiner kan zijn als ze al bloedverdunners neemt?
  Ze is een gezond iemand, wandelt elke dag, rookt niet, drinkt niet, het enige probleem is haar overgewicht maar ze is al op dieet om dat te verbeteren...
  Het is een heel stressvolle week en ik merk dat mijn moeder er niet zoveel mee inzit, dus lijkt dat ik voor niets aan het stressen ben ๐Ÿคท๐Ÿปโ€โ™€๏ธ

  Reageer
  #2

  Als ze morgen al terug moet komen, is de huisarts wel op de hoogte van het risico. Tot juni wachten zou inderdaad onverantwoord zijn.

  Als iemand 2 keer een trombose krijgt, zou iemand levenslang antistolling moeten nemen (ik ook eigenlijk). Ik weet niet of bloedklonters in het oog trombose is.

  Sterkte

  Reageer
  #3

  Ze neemt al levenslang bloedverdunners. De dokter heeft nog naar de oogarts gebeld of de afspraak vroeger kon gebeuren maar dat ging niet. Ze heeft ook gevraagd wanneer mijn moeder terug kon gaan voor nog een bloedonderzoek dus het is niet dat de dokter haar dringend terug moest zien voor bloed trekken.
  Maar normaal zou de risico al kleiner moeten zijn als je al bloedverdunners neemt? Ik weet het niet meer. Mijn moeder is net terug van het bloed trekken en ze krijgt in de avond al de resultaten ๐Ÿคž๐Ÿผ ondertussen zit ik hier vol met klachten door al die stress en angst deze week ๐Ÿ˜”

  Reageer
  #4

  Ja. Met bloedverdunners is risico op trombose er niet zo, tenzij haar stollingstijd toch te snel is. Dat zal wel getest worden dan, en misschien kan ze dan meer of andere medicatie krijgen.

  Met zorgen kan ze altijd naar de spoed ingestuurd, de HA zal wel weten wat te doen.

  Reageer
Reageer op: Hoge trombocyten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief