Hart/borst trilling (fibrillatie?)

  • #1

    Hallo,

    ik heb af en toe last van een soort raar gevoel in de hartstreek/maag. Net alsof mijn borst spier of maag een spasme heeft. Ik krijg dan ook een licht gevoel in mijn hoofd. Dit gevoel duurt een paar seconden. Toen ik onlangs weer zo'n 'trilling' bij mijn hart had, voelde ik aan mijn pols dat mijn hart even totaal onritmisch klopte. Niet zo zeer heel snel, maar gewoon wat chaotisch. Na een paar seconden kwam weer het gewone sinus ritme. Ik heb een paar maanden geleden een ECG en hart echo onder gaan. Beide waren prima. Verder is mijn cholesterol en gewicht ook in orde. Als ik zo'n hart trilling heb gehad moet ik ook vaak boeren. Kan deze rare hartslag te maken hebben met mijn maag? of met verkeerd ademen? het komt alleen voor als ik 's avonds rustig op de bank zit. Moet ik me hier druk om maken? Kan de operatie die ik heb ondergaan aan mijn galblaas jaren terug hier nog mee te maken hebben(scheurtje middenrif oid?) Volgens de arts kan het gaan om een fibrillatie maar alles wat ik daarover kan vinden klinkt anders dan wat ik voel (geen harde bons of overslag oid).

    mvg!

    Reageer
    #2

    Het lijkt op klachten van hyperventileren..
    doe eens de test op:
    https://www.dokter.nl/hyperventilatietest/

    Reageer
    #3

    Dank voor je antwoord. Ik heb even de test ingevuld, score 54. Kan hyperventilatie zo'n rare hartborrel veroorzaken? en kan dat kwaad? Ik heb zitten denken om nog een holteronderzoek aan te vragen maar ik heb dit fenomeen zo zelden dat de kans dat ik het op een holter kan vangen klein is. Ik neem aan dat er bij 'echte' hart problemen wel wat gezien was op de ecg of echo toch?

    Reageer
    #4

    Dat verklaart dan in ieder geval je klachten. Je hart is het niet.

    Reageer
    #5

    Bedankt voor je reactie! Ga ik eens op onderzoek uit hoe ik van dat chronisch hyperventileren af kan komen!

    Reageer
Reageer op: Hart/borst trilling (fibrillatie?)


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief