Schok gevoel maag/hart

  • #1

    Ik heb al jaren af en toe een gek gevoel. De laatste tijd iedere dag wel een paar keer. Ik vraag me af of iemand weet wat dit is.
    Ik kan het moeilijk omschrijven, maar het voelt voor 2 sec alsof ik ineens naar lucht moet happen, een kort schrik gevoel bij mijn borst/maag/middenrif met een lichte druk op mijn borst.
    Mijn hart stopt ook even op dat moment, maar ik weet niet of het van de schrik is, of dat het een overslag is waardoor ik schrik?
    Verder ben ik topfit en sport ik veel. Wel heb ik last van hypochondrie en cardiofobie. Waardoor ik dit gevoel zo eng vind omdat ik bang ben dat mijn hart ineens stopt..
    Kan iemand vertellen wat het is?

    Reageer
    #2

    Je hart stopt niet zomaar even. Een overslag is iets heel anders. Dat is alleen maar een verstoring in het ritme als die er überhaupt al is. Angst stress en spanningen en hyperventileren kunnen dit namelijk ook veroorzaken

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je snelle antwoord!

    Ik voel aan mijn hart wel dat het echt even stopt met het normale ritme en een klein bonkje bij dat schrik gevoel. Ik ben er ook wel extreem op gefocust.

    Maar dit kan geen kwaad?

    Reageer
    #4

    Dat kan geen kwaad

    Reageer
    #5

    Oke, daar ga ik dan maar vanuit.
    Laatste vraag, wat veroorzaakt dan precies dit gevoel en kan ik er wat aan doen?

    Reageer
    #6

    Je moet wat aan je angsten doen. Een psycholoog inschakelen

    Reageer
    #7

    Beste,
    Ik zat net je bericht te lezen en ervaar net hetzelfde gevoel. Weet je hier almeer over toevallig? En hoe gaat het met je ondertussen? Al wat beter? Ik hoop van wel.
    Alvast bedankt!

    Reageer
    #8

    Ik heb dit fenomeen als ik ga slapen. Vannacht had ik t ook weer. Word er zo moedeloos van. Heb t idee dat het iets met mijn ruf of nek te maken heeft. Ik ga al naar manueel therapeut. Word er ook angstig van. Val in slaap en dan stop ik een soort van ademhalen en krijg een soort schok en vervolgens een diepe ademhaling. Herkend iemand dit? Word er moedeloos van
    Groetjes

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Je zou het eens met je huisarts kunnen bespreken

    Reageer
    #10

    Dat is t probleem die weet t ook niet. Heel af en toe door de dag heen. Heb 7 dagen met holter gelopen…wel overslagen op gesignaleerd, maar net toevallig niet die ene gekke wat de topic schrijfster bedoeld.

    Reageer
    #11

    Hallo,ik heb het al jaren,als ik op bed ga en vooral op mijn zij lig.
    Mijn arts zegt dat het stress en maagzuur is.
    Door de stress etc,meer last van maagzuur waardoor je dus rispingen krijgt.
    Slik medicatie,maar die helpt niet altijd sls ik echt gestresst ben en bij bepaalde voedsel heb ik het.
    Bibi

    Reageer
Reageer op: Schok gevoel maag/hart


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief