Labuitslagen

 • #1

  Ik ben momenteel zo goed als 33 weken zwanger. Mijn Hb is 5.4, B12 is 88, hematocriet is 0.28, ijzerverzadiging is 4%, ijzer is 3.2 en foliumzuur 5.1 deze zijn dus allemaal (veel) te laag.
  Verder is mijn transferrine 3.38, redelijk normaal dus als ik het goed begrijp.

  Heeft er iemand verstand van bovenstaande waardes en wat hiervan de oorzaak kan zijn?

  Reageer
  #2

  Het kan de zwangerschap zijn... moeilijk om daar zo antewoord op te geven

  Reageer
  #3

  Het waarom van zulke lage waarden is lastig vanuit hier te zeggen, maar ik neem aan dat ze met jou dit gaan uitzoeken, toch? En aanvullen??

  Het lijkt me namelijk voor de dna synthese nogal erg belangrijk dat dit snel verbetert, voor jou en natuurlijk vooral ook voor jouw baby!

   

  Reageer
  #4

  @Jee, ik verwacht inderdaad dat dit verder zal worden uitgezocht. Ik heb nog niemand gesproken, de resultaten kon ik online al inzien. Ik dacht misschien komt het iemand bekend voor, dus ik probeer het gewoon. Ik moet erbij zeggen  dat de baby nu een groeiachterstand blijkt te hebben, geen idee of het verband heeft. We worden in ieder geval goed in de gaten gehouden. Ik heb online kunnen vinden dat het wel even duurt voordat mijn ijzer en b12 weer op peil zij, dus ik ben zeer benieuwd wat dit voor de baby en het vervolg van de zwangerschap betekent.

  Reageer
  #5

  Aanvullen van bv b12 kan heel snel. Met injecties. Kreeg ik ook ooit bij zo'n lage waarde. Maar jouw bloedbeeld is 'overall' erg laag. Misschien doen ze dan meer onderzoek of vullen je anders aan.

  Heel veel succes met je zwangerschap!

  Reageer
Reageer op: Labuitslagen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief