Pijn in hart/drukkend gevoel

 • #1

  Beste,

  Sinds gister half 5 heb ik constant een stekend gevoel in mijn hart. Soms minder dan anders. Als ik rechtop sta komt er een drukkend gevoel in mijn borst bij. Als ik zit is dit minder/weg. Ook heb ik soms misselijkheid/stekend gevoel in mijn bovenarmen.

  Ik ben hiervoor al naar de huisartsenpost geweest. Ze zijden dat er niks met mijn bloeddruk aan de hand was en ook niet met mijn hart. Toch maar ik me nog heel erg veel zorgen. Ik heb de laatste paar weken best wel veel last van stress gehad. Ik wou vragen of dit daar mee te maken kan hebben? En kan het dan constant aanhouden? Ik voel me sowieso een beetje ziek dus ik weet eigenlijk niet meer wat nou de oorzaak zou kunnen zijn.

   

  Reactie
  #2

  Ook als ik ademhaal, inspan, gaap etc. is de de steek iets erger.

  Reactie
  #3

  Het kunnen stress klachten zijn.
  Doe eens de test op:
  https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

  Reactie
  #4

  Zal ik doen!

  1 vraagje: Is het normaal dat het irritante/stekende gevoel in het hart een paar dagen kan blijven als je een enorme stress periode gehad heb? Of hoort het weg te gaan na een paar minuten als je ontspant en bijvoorbeeld op een bank zit? (drukkend gevoel op de borst trekt dan wel weg maar gevoel in het hart niet)

  Reactie
  #5

  Dat kan wel even aanhouden hoor

  Reactie
  #6

  En kan dat kwaad of hoef ik me daar niet heel druk over te maken?

  Reactie
  #7

  Als het van stress en spanningen is, dan is het vervelend maar niet ernstig.

  Reactie
  #8

  Ben ondertussen bij de huisarts geweest. Die zegt dat het met stress te maken heeft. Dat geloof ik. Maar het enige wat me een beetje laat twijfelen is dat ik soms ook last heb van een kramp gevoel in mijn linker bovenarm/schouder. Is dit normaal? of hoort dit niet te zijn als het met stress te maken heeft?

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Dat hoort er zeker ook bij

  Reactie
  #10

  dus als ik het goed begrijp hoeft dat niet altijd met een hartinfarct te maken te hebben maar kan het dus ook bij stress horen.

  Reactie
  #11

  Helemaal juist.

  Reactie
Reageer op: Pijn in hart/drukkend gevoel
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief