Petechiën

  • #1

    Hi,

    Gisteravond merkte ik deze rode ‘puntjes’ op mijn bovenbeen en omdat ze niet verdwijnen als ik erop druk denk ik dat het petechiën zijn. Ik ben nogal een stresskip en omdat dit vaak met leukemie wordt geassocieerd ben ik daar nu dus bang voor. Ik kan nergens anders op mijn lichaam deze puntjes vinden, maar wel heb ik last van jeuk etc over m’n hele lichaam. Ik voel me verder vrij goed (niet zwak, niet moe en gewoon een eetlust, etc), maar ik heb wel last van pijnsteken door mn hele lichaam en in mn hoofd. Ook soms last van een druk op mn borst als ik wil slapen. Ik heb wel een geschiedenis van chronische hyperventilatie en misschien veroorzaakt dit deze klachten. Kunnen petechiën ook andere oorzaken hebben dan leukemie?

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Dat zijn geen petechiën, maar lijkt eerder een irritatie

    Reageer
    #3

    Maar als ik er op druk vervaagt het niet. Het jeukt niet en doet ook geen pijn.

    Reageer
    #4

    Het zijn in ieder geval geen petechiën.

    Reageer
    #5

    Hallo,

    Een paar dagen geleden merkte ik deze huidbloedingen. De symptomen wijzen mij er naar dat het petechien zijn. Ik heb verder helemaal niets (geen koorts en/of misselijkheid). Moet ik me druk maken?

    Reageer
    #6

    Zouden het niet ook kersenwatjes kunnen zijn?

    Reageer
    #7

    Hey Eva

    Ik heb namelijk dezelfde symptomen zoals jeuk, de steekjes en de vlekjes en ik maak me nogal zorgen is het bij jou al beter? En weet je ondertussen wat het was of is ?

    Reageer
    #8

    Als je je nogal zorgen maakt, ga dan naar de huisarts.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ja ik ben geweest. Ik heb mijn bloed laten prikken maar daar kwam niets bijzonders uit.Ik heb alles gezegd van wat ik zie en voel maar ze zegt “er is niets om U zorgen over te maken” Ik zie wel kleine puntbloedinkjes en jeuk over mijn lichaam die heeft enkel geadviseerd om een bodymilk van de apotheek te halen. Mijn klachten zijn begonnen in de zwangerschap met steekjes in mijn lichaam een jaar na de bevalling verdwenen mijn klachten als sneeuw voor de zon mijn kindje is nu 2 jaar oud ik had een jaar helemaal niets en nu een maand geleden is de jeuk begonnen. Ik ben 20 jaar en ik heb heel snel schrik als ik iets vreemds voel of zie dan denk ik meteen aan het ergste zo erg dat het mijn leven verstoord.

    Reageer
    #10

    De dokter heeft dus niets kunne vaststellen, dus is er eigenlijk niets aan de hand en maak je je zorgen om niets

    Reageer
    #11

    Hi, sinds een tijdje, paar maanden heb ik allemaal rode puntjes op mijn huid en het worden er steeds meer. Een vriendin van me zag het van de zomer ineens. Het zit op mijn armen, buik, benen borst, middel. Wat zou dit kunnen zijn en moet ik naar de huisarts hiervoor?

    Bijlagen:
    Reageer
    #12

    Moeilijk te zeggen. het zouden ook kersenwratjes kunnen zijn. ga ermee naar de huisarts en laat ernaar kijken

    Reageer
    #13

    Weet je al wat het was? Ik heb dit namelijk ook

    Reageer
    #14

    Wat was het? Ik heb dit ook

    Reageer
    #15

    Hi ik heb denk ik last van Petechien maar weet het niet zeker, kan iemand mij helpen?

    Reageer
Reageer op: Petechiën


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief