Wakker worden hartslag 150

 • #1

  Hallo,

  Ik draag momenteel een eventrecorder om uit te kunnen sluiten of ik wel of niet een hartritmestoornis heb. Ik heb heel vaak last van een snelle hartslag met daarbij hele erge
  hartkloppingen, soms word ik ook duizelig of kortademig daarvan.

  Ik kan zien op de eventrecorder hoe hoog mijn hartslag is. Toen ik vandaag wakker werd zag ik op de eventrecorder dat mijn hartslag 150 was? Ik had nog niks gedaan.. het enige wat ik gedaan had was naar de badkamer lopen. Op het moment dat mijn hartslag zo hoog was had ik nergens last van, het is dat ik toevallig keek maar anders zou het mij niet eens opgemerkt zijn.

  Vraag mij af hoe dit zo hoog kan zijn?

  Extra informatie: Ben 20 jaar

  Alvast bedankt

  Reactie
  #2

  Door een hartritmestoornis..

  Reactie
  #3

  Hallo Anoniempje123,

  Is dit eigen ervaring?

  Waar baseer jij het op dat dit een hartritmestoornis zou kunnen zijn?

  Vriendelijke groet,

  Jenny

  Reactie
  #4

  Ik zie dat je meerdere topics hierover hebt... Het heeft niet zoveel zin om alles dubbel te doen. Im denk dat het goed is om de uitslag van de eventrecorder even af te wachten

  Reactie
  #5

  Tjonge jonge wat een opmerking

  Reactie
  #6

  En ik nog maar denken dat dokter.nl voor vragen was..

  Als er wat was met mijn hart hadden ze wel aan de bel getrokken?! Daarom deze vraag.

  Jij zit niet met mijn klachten

   

  Reactie
  #7

  Even dimmen jonge dame !

  Ik heb niet gezegd dat je geen vragen mag stellen. Ik schreef alleen dat het niet zinvol is om meerdere topics over hetzelfde onderwerp te starten, omdat je zo het risico loopt verwarrende informatie te krijgen waar je hart nog sneller van gaat kloppen. Bovendien is het tegen de regels van forum  om dat te doen.

  Ik snap dat je ongerust bent en vervelende klachten hebt, maar je moet niet gaan verwachten dat iemand je hier het antwoord van de week kan gaan geven. Om duidelijkheid te krijgen over de oorzaak, is dus die eventrecorder gegeven. Een snelle hartslag kan vele oorzaken hebben. En een hartritmestoornis kan er een zijn, maar niet de meest voor de hand liggende als je alleen maar last hebt van een snelle hartslag. Of er  nog andere afwijkingen of verstoringen zijn kan alleen met een ECG of een eventrecorder worden vastgesteld.

  Dus daarom dat ik schreef:  Het is beter om de uitslag daarvan af te wachten. Je maakt jezelf alleen maar nog onrustiger. En he hartslag zal er zeker niet minder van worden.

  Reactie
  #8

  Ik begrijp wat u wilt zeggen

  Ik heb niet alleen last van een snelle hartslag.. dat zei ik ook meerdere keren

  Ik weet dat ik mij alleen maar onrustiger maak hierdoor, maar de uitslag duurt nog heel lang.. Ik ben nogal zenuwachtig wat volgensmij vrij logisch is. Ookal denk ik zelf niet eens dat het een hartritmestoornis is. Stress/angst/hyperventilatie zijn uitgesloten dus ik zou echt niet meer weten wat het anders zou kunnen zijn dan een ritmestoornis.. en toen ik wakker werd en zag dat ik een hartslag van 150 had ging ik mij gelijk afvragen hoe dit kon? omdat ik bijna nooit antwoorden krijg op mijn vragen bij artsen, ben ik maar begonnen hier met vragenstellen.

  Daarnaast heb ik ook het gevoel dat als de artsen al iets hadden gezien bij de eventrecorder, zij mij wel hadden gebeld om eerder langs te komen.. Ik weet gewoon absoluut niet waar ik aan moet denken wat het kan zijn. Het beperkt mijn leven momenteel enorm..

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Het is zeker heel vervelend als je die klachten hebt en dan ook nog lang met wachten, maar ik denk, dat het toch het beste is, om er zo min mogelijk mee bezig te zijn.

  Reactie
  #10

  Mijn opmerking van hartritmestoornis komt niet voort uit ervaring maar uit kennis en omdat jij aangaf meerdere klachten hebt die wellicht verband kunnen hebben met jouw hart.

  Reactie
  #11

  Bedankt voor beide antwoorden!

  Ik denk dat het beste inderdaad is om te wachten op de uitslag van de cardioloog.. Ik hoop natuurlijk dat er iets positiefs uit gaat komen en ik antwoorden ga krijgen op mijn vragen,. Ook als het geen ritmestoornis is.

   

  Reactie
  #12

  hoi Jenny,

  hartkloppingen, kortademigheid en duizeligheid (licht in het hoofd) zijn ook één van mijn klachten. Bij mij hebben ze de diagnose gesteld op angst. Het komt ineens op dat ik hartkloppingen krijg die ik zelfs kan voelen in mijn buik en hoofd. Ook heb ik soms last van het overslaan van mijn hart. Eerlijk gezegd, ik ben een persoon die alles overdrijft, maar als je het probleem optreedt, wordt je er angstig van waardoor het erger wordt. Ik begrijp je heel erg. Veel sterkte!

  Reactie
Reageer op: Wakker worden hartslag 150
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief