hete voeten

  • #1

    Hallo hete voeters,
    Via de site van Innerned heb ik de heer R. gesproken die een stuk verteld over hete voeten. Dit wordt volgens hem veroorzaakt door een verstoorde Yin en Yang. Via hem heb ik de volgende website opgekregen http://www.zhong.nl die uitleg geeft hierover. Beslist de moeite waard om beide sites te bekijken! Ik heb een afspraak gemaakt bij een accupuncturiste en hoop natuurlijk dat dit de oplossing is. Ook ik word door de huisarts niet serieus genomen! Hoop dat jullie er iets aan hebben!

    Reageer
    #2

    Hallo,
    Ik had ook last van hete voeten en heb een oplossing gevonden via mijn dermatoloog. Het is een zeldzame ziekte en heeft te maken met slechte doorbloeding - de naam is erythromelalgie en is te verhelpen met een aspirine. Ik neem sedert 1 week iedere morgen een cardio aspirine van 100mg en volgens mijn dokter moet dit na 1 maand wegblijven.
    Laat ons hopen

    Reageer
    #3

    Erythromegalie kan een van de oorzaken zijn.

    Bij erythromegalie hebben de bloedplaatjes een grotere kleefkracht, waardoor er sneller samenklontering van bloedplaatjes ontstaat dan bij gezonde mensen. Hierdoor kunnen circulatiestoornissen optreden. Een aspirientje verdunt het bloed waardoor dit negatieve effect van erythromegalie op de bloedcirculatie weer minder wordt.

    Maar met nadruk, dit is dus niet altijd de oorzaak! En ga dus niet zelf rommelen met medicijnen, en laat een diagnose altijd door een arts stellen.

    Reageer
    #4

    Pff, gelukkig meer lotgenoten! Mijn man zegt steeds ga dan naar de dokter maar wat ik al dacht, die kan er ook niets mee. Zelf heb ik bedacht sneaker sokjes voor het naar bed gaan nat maken met koud water, uitknijpen en dan aan doen in bed. Wel mijn voeten buiten het dekbed. Mij helpt het net genoeg om in slaap te komen. Word ik toch snachts wakker dan herhaal ik het gewoon weer.
    Succes Allemaal.

    Reageer
    #5

    Ik heb ook extreem warme voeten 's nachts.
    Ze branden zo dat het gaat jeuken en ik er niet van kan slapen.
    Ik koud ze met koel elementen uit de vriezer.

    Heel, heel erg vervelend.

    Reageer
    #6

    Beste hete/warme-voeters,

    wat bijzonder om te ontdekken dat er lotgenoten zijn. Ik dacht steeds dat het aan mij lag (verbeelding) maar elke avond met je voeten buiten het bed hangen en wanhopig op zoek naar koude plekjes, blijkt dus voor sommigen normaal te zijn. Ik dacht ook dat het met de overgang te maken heeft, of met mijn hoge bloeddruk waarvoor ik medicatie heb. Tot nu toe smeer ik coolinggel op mijn voeten, maar dat helpt maar een paar minuten. Overdag heb ik er weinig last van, maar 's avonds en vooral in bed is het soms aandraaglijk heet. Is iemand nog recent naar een arts geweest voor deze ''afwijking'' ?

    Reageer
    #7

    Ook ik heb last van hete voeten op een manier die niet prettig is. In de avond of snachts heb ik er vaak last van. Als ik thuis ben doe ik mijn sokken uit en loop ik dan op blote voeten. Indien ik bij anderen op bezoek ben is dat lastiger. Toch trek ik ook daar onder de tafel vaak stiekem mijn schoenen en sokken uit omdat het gewoon uiterst pijnlijk wordt. In bed hetzelfde probleem. Bijna altijd ga ik 1,2 of 3 keer mijn bed uit omdat het niet te harden is. Wat kan ik er aan doen?

    Reageer
    #8

    Wat vindt de huisarts ervan? Als u er al zolang last van heeft, wat heeft u dan zelf al allemaal geprobeerd?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Heb al 1 1/2 jaar last van "hete voeten".( Beide voeten) Ben vrijwel
    bij alle doktoren en specialisten geweest.Sommigen
    lachtten me letterlijk uit. "Mevrouw U heeft prachtig mooie voeten,niets mee mis".De huisarts gaf me een soort verdoving voor,waar je suf van wordt en niet kan autorijden. Daar pas ik dus voor !
    Onlangs zelfs naar UZ-Gent geweest (3x).Bloed,Urine,
    hart en longen werden gecontroleerd. Zelfs door de scan geweest. Resultaat ; een recept voor een pijnstiller,die niet blijft te werken.
    Om er mee om te kunnen gaan,het volgende : Zodra de hitte/pijn begint (of je wordt er wakker van)sneakersokjes
    nat maken,uitwringen en aandoen. Zodra ik die aan doe
    gaat de hitte/pijn weg.
    Ik denk binnenkort nog naar een reumatoloog te gaan.

    Reageer
    #10

    Hallo, ik heb al meer dan 30 jaar last van hete en pijnlijke voeten. Meestal 's avonds als ik thuis kom een brandend gevoel op mijn voelbare hete voeten. Reglmatig moet ik 's nachts opstaan en mijn voeten onder ijskoud water laten 'afkoelen'. Het is om gek van te worden. Een tijdje geleden hoorde ik dan toevallig dat dit met de zenuwen te maken heeft, maar wat is er aan te doen? Want zoals ik al zei wordt je er gewoon gek van. Sedert enkele maanden begin ik ongeveer hetzelfde gevoel te krijgen in mijn polsen en mijn handen.
    Wie kan mij helpen????

    Reageer
    #11

    Schade aan de zenuwen is één van de mogelijke oorzaken van warme of hete handen en of voeten. Dit komt bijvoorbeeld voor als complicatie bij diabetes, en wordt perifere neuropathie genoemd. Herkent u andere symptomen van diabetes? (lees: http://nl.wikipedia.org/wiki/Diabetes_mellitus#Symptomen)

    Andere mogelijke oorzaken zijn een tekort aan vitaminen. Leeft u bijvoorbeeld ongezond, of volgt u een onevenwichtig dieet? Of alcoholmisbruik, schildklieraandoeningen zoals hypothyreoidie (lees: http://nl.wikipedia.org/wiki/Hypothyreo%C3%AFdie), of de overgang. (lees: http://nl.wikipedia.org/wiki/Menopauze)

    Reageer
    #12

    Ik denk niet dat ik een soort diabetes heb.
    Jaren geleden heeft mijn huisdokter eens gezegd dat de uiteinden van mijn zenuwen aan het afsterven zijn, maar verder werd er geen uitleg gegeven. Ik ben dan verleden jaar ook eens een zenuwonderzoek laten doen. Daar werden mijn zenuwen getest in de onderbenen, voeten en armen : zo met naalden en electrische schokjes. Na het onderzoek heb ik hier niets meer van gehoord, dus zal men niets gevonden hebben? Kan ik ergens een test laten uitvoeren om de juiste oorzaak vast te stellen? Als ik veel rondwandel dan ga ik 's avonds zoals een zeeeeer oude man, elke stap doet dan enorm pijn, onderkant van de voeten en hielen.
    Voor die hete voeten helpt het een beetje om 's avonds blootvoets op koude vloer rond te lopen, maar het branderig gevoel is eigenlijk bovenkant van de voeten. Ik heb een paar jaar geleden in het vliegtuig eens ijs moeten vragen en alzo de bovenkant van de voeten in te wrijven met het ijs. Ook heb ik verleden jaar in de Filippijnen een zware pijnstillers/antibiotica gekregen (omdat mijn sinussen ontstoken waren) en toen heb ik geen hete voeten gehad. Maar ik weet de naam van het medicament niet meer. Zal ik hier nog ooit vanaf geraken, misschien door dagelijks een medicament in te nemen, ofzo.
    Mvg
    Johan H.

    Reageer
    #13

    Hallo Andre, heb jij al een oplossing gevonden voor de hete voeten. Het is nu 12u 's nachts en ik kan weer niet slapen van de zenuwen in mijn hete voeten. Seffens weer ijskoud water over mijn voeten en dan hopen dat ik in slaap val.
    Mvg
    Johan

    Reageer
    #15

    Ik heb ook al enige jaren last van hete voeten. Vooral als het warm weer is heb ik veel last, maar ook 'savonds in bed en als ik veel gelopen heb. Ben pas bij de huisarts geweest en zij heeft mij door gestuurd naar een dermatoloog omdat ze denkt dat het met een slechte doorbloeding heeft te maken van de 'huid-vaatjes" , we zullen zien. Ik zal laten weten hoe het is af gelopen.

    Reageer
Reageer op: hete voeten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief