Bruine vlekjes op teennagel

  • #1

    Ongeveer 'n half jaar geleden kreeg ik een klein bruin vlekje op mijn grote teennagel. Hier heb ik me nooit zorgen om gemaakt en heb uit cosmetisch oogpunt gewoon nagellak opgedaan omdat ik het er vies uit vond zien(normaal draag ik nooit nagellak op mijn teennagels namelijk). Omdat ik toch altijd dezelfde kleur erop had haalde ik 't er vaak niet af maar schilderde ik er gewoon weer 'n nieuwe laag overheen. Tussentijds had ik het wel 1x er helemaal afgehaald en toen leek het wel iets erger maar ik trok me er niets van aan en deed gewoon weer nagellak op. Nu haalde ik vanochtend maar weer eens alles eraf en opeens is er nog 'n vlek bij gekomen die minstens 2 á 3x zo groot is. In eerste instantie dacht ik 0,5 jaar geleden dat ik me misschien ergens aan had gestoten(ook al kon ik me dat niet herinneren)en dat het vlekje er wel uit zou groeien, maar dat eerste vlekje is sindsdien geen mm verschoven. Hoewel ik de symptomen van 'n kalk- of schimmelnagel niet kan identificeren met de toestand van mijn nagel hoop ik dat 't dat wel is. Want nadat ik ben gaan googlen kreeg ik alleen maar 'horror' verhalen over melanomen e.d. Toegevoegd een foto van hoe het er nu uit ziet. Het eerste vlekje was die kleinste vlakbij de nagelriem. Heeft iemand dit ook of weet iemand wat dit is? Heb geen zin om voor spek en bonen naar de dokter te gaan voor iets onschuldigs namelijk.. Ik hoor het graag!

    Groetjes en b.v.d. [img size=669]http://www.dokter.nl/media/kunena/attachments/legacy/images/P1070973__2_.JPG[/img]

    Reageer
    #2

    Hallo, heb je het alleen op deze nagel?

    Reageer
    #3

    Ja, ik heb de rest vanochtend grondig nagekeken, maar er is op de andere nagels geen spoor te vinden dat het daar ook op kan/gaat komen

    Reageer
    #4

    Hai, je zou eens een poosje silicium kunnen slikken. Kiezelzuur speelt een belangrijke rol voor mooi en gezonde nagels en haren.

    Groetjes

    Reageer
    #6

    Maar daarbij staat dat je nagel, in ieder geval meestal, dik en brokkelig/korrelig wordt, maar bij mij is hij verder nog gewoon zoals altijd, helemaal glad en niet dikker dan eerst. Ook laat hij niet los of iets dergelijks.

    Reageer
    #7

    Ik heb ook zo'n soort plek op mijn teennagel.. maar heb ook geen idee wat het is. bij mij zit het er nu ongeveer 2 maand..

    Reageer
    #8

    Bruine vlekken op nagels - oorzaken

    Vingernagels die donker kan een symptoom van vitamine B12-tekort zijn of ook kan wijzen op stoornissen zoals bloedarmoede.

    Nagels die half wit met donkere vlekken, met name op de nagel tips, kan duiden op nierziekten.

    Bruine vlekken in vingernagels die kuiltjes kan duiden op een gewricht of huidaandoening zoals psoriasis. Roodbruine vlekken op de nagel een indicatie van een tekort aan foliumzuur, vitamine C of proteïne in het lichaam.

    Splinter bloeding kan laten zien als bruine of rode lijnen langs de as van de nagel en kan worden geactiveerd door een ontsteking van de membranen van het hart bekend als endocarditis of een parasitaire infectie van varkensvlees bekend als trichinose.

    Bron:
    http://byebyedoctor.com/brown-spots-on-nails-causes-and-treatment/

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik ben benieuwd of je er inmiddels achter bent wat het is. Ik heb namelijk ook ineens zo'n vlek gekregen ook aan de rand. Bij mij is ie alleen een heel stuk groter. Lees ook alleen maar enge verhalen over melanomen..

    Reageer
    #10
    Reageer
    #11

    heb je een foto?

    Reageer
    #12

    Ik heb dat ook ineens een een grillig plekje onder mijn grote teen nagel ik dacht ook miss gestoten maar niet herinneren het groeit niet mee zoals een bloedblaar onder je nagel heel vreemd .
    Ik ben naar mijn huisarts gegaan en kreeg een verwijzing naar demices Alkmaar
    Maandag wordt ik gebeld wanneer er een schraapje voor onderzoek wordt genomen
    De dokter denkt een melanoom maar wil dit wel onderzoeken.
    Je moet er niet mee blijven lopen je weet het nooit .
    Groetjes gre

    Reageer
    #13

    Ik heb op me middelvingernagel bruin met wit. Ik heb gekeken of het op me huid zat maar het zat alleen maar op me nagel. Ik word ook een beetje bang van wat het zou kunnen zijn. Wat kan ik het beste doen?

    Reageer
    #14

    Moeilijk om daar zo ongezien iets over te zeggen.
    Ga even naar de huisarts en laat ernaar kijken.

    Reageer
    #15

    Ik heb ook zo'n bruine vlek en heb geen idee wat het is , het is plots komen opzetten en sindsdien niet meer weggegaan. Heb het alleen op de grote teen. Wat is dit?

    Bijlagen:
    Reageer
Reageer op: Bruine vlekjes op teennagel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief