Spier in grote teen overbelast/gescheurd?

  • #1

    Hallo,

    Ik heb sinds vrijdag (vandaag is het maandag) last van mijn linker grote teen. Ik heb vrijdag niks geks gedaan, ik heb 2 uur auto gereden en heb gelopen in de stad.

    Ik heb pijn bij stil zitten en ook tijdens het lopen, met name als ik mijn voet plat op de vloer heb en dan moet afzetten voor de volgende stap. Ik kan mijn teen niet te ver strekken en als ik ze intrek, krom, doet het zeer.
    Mijn dokter zegt dat ik het moet afwachten tot volgende week, maar ik kan met die teen niet lopen!
    Ook bij het auto rijden heb ik veel pijn en kan ik niet normaal mijn koppeling/rem induwen.

    Er is niks te zien aan mijn teen, het zit puur binnenin. Het is ook geen bot dat zeer doet, of dat ik het gevoel heb dat hij uit de kom is. Het is puur een spier die ik voel.

    Wat is het verstandigste om te doen?

    Reageer
    #2

    Gewoon afwachten, als de dokter zegt dat je het moet afwachten, doe dit dan een weekje, misschien dat er tijdens het lopen of auto rijden een keer iets verkeerd is gegaan. Heb je na een week nog evenveel pijn, ga dan terug naar je huisarts en geef duidelijk aan dat de pijn niet minder is geworden.

    Reageer
    #3

    Gewrichtsklachten zonder ontstekingsverschijnselen:
    Als een gewricht stijf of pijnlijk is en niet dik, warm of rood, dan zijn de volgende oorzaken mogelijk:

    Overbelasting. Door zware belasting of overgewicht kunnen bijvoorbeeld de kniegewrichten overbelast raken. Ook door veel herhaling van eenzelfde beweging, zoals bij gebruik van een computermuis of veelvuldig typen, kunnen bijvoorbeeld pols- of elleboogklachten ontstaan. Vaak zijn daarbij niet alleen het gewricht maar ook de spieren en pezen gevoelig.
    Artrose. Artrose wordt soms ’slijtage’ genoemd, maar die term is niet helemaal juist. Het kraakbeen in het gewricht is wel dunner en minder glad, maar niet versleten. Er ontstaat pijn en stijfheid meestal in de heup(en), de knie(ën), aan de basis van de duim of aan de eindkootjes van de vingers. De klachten zijn het ergst als u bijvoorbeeld ’s ochtends uw hand of knie voor het eerst weer beweegt (startpijn). De stijfheid vermindert binnen het eerste halfuur dat u beweegt. Vaak merkt u na tien minuten bewegen al een duidelijke verbetering. Bij intensief of landurig bewegen kan de pijn weer terugkomen.

    Om meer duidelijkheid te krijgen over de oorzaak van uw klachten, is het belangrijk om na te gaan hoe de klachten begonnen zijn en wanneer u er het meeste last van heeft. Op de praktijk bekijken we de gewrichten, testen welke bewegingen lastig of pijnlijk zijn en vergelijken de gewrichten onderling.

    Soms wordt pas met de tijd duidelijk wat de oorzaak is van uw klachten. Vaak blijft de oorzaak van de gewrichtsklachten onbekend.

    Lees verder/Bron:
    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBL5a.htm

    Reageer
    #4

    Milou,

    Goeiemorgen

    Om nog even terug te vallen op het onderwerp, nu is mijn vraag wat het nou uiteindelijk was en hoe lang het heeft geduurd tot dat het weggetrokken is. Ik heb dus exact hetzelfde alleen aan me rechter teen en ben er mee wakker geworden, niks geks gedaan of iets.

    Mvg

    Mike hagestein

    Reageer
    #5

    Klinkt als jicht

    Reageer
    #6

    Heb het dus ook aan mijn rechterteen zo in 1 keer uit het niets kan er nauwelijks op staan ben bij de dokter geweest en er is een rontgen gemaakt niets gebroken ook niet rood of dik een nare pijn net als je je elleboog botje stoot en dan die paar seconden een pijnscheut hebt waar je misselijk van wordt zo voelt het constant zit aan de onderkant van de grotw teen precies waar je hem buigt weet iemand wat voor spiertje of pees daar zit

    Reageer
Reageer op: Spier in grote teen overbelast/gescheurd?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief