last van duim maar niets te zien. Wat te doen?

  • #1

    Ik heb sinds een dag of 6 ineens last van mijn duim. Hij is niet dik en je ziet er niets aan. Sinds 2 dagen knakt hij ook als ik hem buig. Bij sommige bewegingen doet hij best wel zeer (zoals bijvoorbeeld mijn broek ophalen), buigen en strekken gaat goed, behalve dan dat hij dan knakt. De pijnlijke drukpunt zit aan de buitenkant waar je je duim buigt.
    Moet ik hier nu iets mee of toch nog maar even afwachten.

    Reageer
    #2

    Even aanzien, zou ik zeggen, vast een beetje beurs omdat je hem misschien gestoten hebt of zoiets zonder dat je het doorhad, of een mug die je te pakken heeft gehad. Laat je weten hoe het verder gaat, over een weekje of zo?

    Reageer
    #3

    Nu weer een dagje verder en als ik mijn duim even stil heb gehouden doet het buigen de eerste keer erg veel pijn en knakt er nog meer. Heb toch maar een afspraak gemaakt bij de huisarts, daar kan ik maandag terecht, mits het teveel pijn gaat doen dan ga ik vanmiddag nog langs de ehbo, ben toch in het ziekenhuis vanmiddag. Soms bonkt het ook net boven de pijnlijke plek.

    Reageer
    #4

    Met dit soort niet acute klachten hoor je niet naar de EHBO te gaan. De EHBO, de naam zegt het al, is voor de eerste hulp bij ongelukken, en dat ben jij dus niet. Ik denk niet dat je daar geholpen wordt, dat is veel te duur.

    Reageer
    #5

    dag Esther,
    ik heb net hetzelfde probleem aan mijn duim. wat heeft de dokter je toen geadviseerd?
    groetjes!

    Reageer
    #6

    hallo,

    sinds vandaag doet mij duim zeer
    als ik heb buig knakt ie soms...

    als ik er met duim en wijsfinger op druk doet hij best zeer en hij steekt een soort van..

    wat kan ik het beste doen?

    Reageer
    #7

    goedendag .. ik heb acht jaar geleden een incident gehad met Politie waar ze mijn duim helemaal naar achteren hebben getrokken en nu nog altijd ook pijn als ik iets van zwaar gewicht heb gepakt maar van biuten is echt niets te zien ik vraag mij echt af wat het is kun je me aub een antwoord geven dank u alvast

    Reageer
    #8

    Een beschadiging van een pees of het gewricht hoeft van buitenaf niet altijd te zien zijn. Ga me de klacht naar je huisarts.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Sinds enkele weken heb ik hetzelfde: een knikkende duim. Strekken en buigen is pijnlijk. Oorzaak meestal overbelasting. In mijn geval waarschijnlijk een (defecte) schakel/handle van mijn fietsversnelling. Het blijkt een bekend probleem en wordt een triggerfinger genoemd. Of knakkende vinger. Wat is er aan de hand: een ontsteking van het buisje waardoor twee pezen lopen. Door de ontsteking ontstaat een verdikking waardoor de pezen onvoldoende ruimte hebben. De huisarts had dit al geconcludeerd, maar vandaag is door middel van röntgenfoto en echo bevestigd dat dit bij mij aan de orde is. Of in letterlijke zin aan de hand is...
    Behandeling: rustig aan met die vinger. 's nachts spalken en overdag lichte oefeningen.

    Reageer
    #10

    Dit is waarschijnlijk artrose ....
    Is niet te genezen tenzij operatief : daarna +/- 4 weken plaaster, dan brace, dan kinesist...

    Reageer
    #11

    wat kan ik doen aan mijn knikkende duim

    Reageer
    #12

    Ga naar de huisarts en laat ernaar kijken..

    Reageer
    #13

    ik loop al vele weken met pijnlijke duim met strekken en buigen je ziet er niks aan ook steekt hij soms behoorlijk nu ben ik bekent met reumatische aandoeningen dus ik ben er niet mee naar huisarts gegaan loop er al eigenlijk nu ruim 4 maanden mee. Het wordt wel erger maar zal ook wel zoals in mijn nek en schouder en kaken artrose in zitten .

    Ook heb ik fibromyalgi dus ik wacht het wel af de dokter ziet me aankomen met weer wat pffffff

    ik moet al geopereerd worden dus ding voor ding.

    misschien wel wat advies hoe of wat te kunnen doen

    Reageer
    #14

    Ik heb hetzelfde gehad. Klikkende duim en pijn bij bewegen. Soms bleef die ook vast zitten. Is een trikkerduim zei de dokter. Kun je opereren zei hij. Maar heb ik niet gedaan en is na een tijdje vanzelf weer over gegaan.

    Reageer
    #15
    • mijn duim doet behoorlijk wat zeer. Het is gebeurd door voetbal. Maar de pijn lijkt erger te worden wat kan ik doen?
    Reageer
Reageer op: last van duim maar niets te zien. Wat te doen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief