teennagel verkleuring

  • #1

    Vorige week zag ik dat de linker helft van mijn grote teennagel donker verkleurd is. Het lijkt of de verkleuring van onder de nagel komt (en niet erin) zoals een blauwe plek, maar ik heb er niets op laten vallen, vandaar dat ik twijfel.
    Het is erg snel gekomen (2 dagen) en het wordt nu niet donkerder meer. De nagel zelf ziet er nog gaaf uit en laat niet los.
    Als dit het begin is van een schimmelnagel wil ik er snel bij zijn, daarom vraag ik het hier.

    Reageer
    #2

    Dat lijkt dan toch eerder een bloeduitstorting te zijn dan een schimmelnagel. Een bloeduitsorting is blauw en een schimmelnagel is geel, en wordt pas later blauw als de nagel loskomt en het gaat bloeden, maar dan ben je echt al een tijd verder.
    Ik houd het op een bloeduitstorting bijvoorbeeld door te kleine schoenen. je ziet dit bij sporters veel die door de felle bewegingen met hun tenen tegen de voorkant van hun schoen stoten en als de nagels te lang zijn, vangen zij steeds de klap op, met als gevolg een bloeduitstorting. Daarbij komt dat een schimmelnagel maar langzaam onstaat, en een bloeduitsorting ineens kan ontstaan. Zeker als je het pas twee dagen hebt. Te kleine schoenen misschien?

    Reageer
    #3

    Ik heb dit ook , erg veel pijn soms en dan weer dagen niet. Onder de nagel komt een soort bloedblaar en het klopt erg en de teen word rood ontstoken.De nagel komt los en lijkt te breken in t midden.Wat kan dit zijn???

    Reageer
    #4

    Juanita, heb je dit al langer? En is het gevoel in je tenen nog normaal? Heb je dit aan één teen?

    Ik vraag dit omdat ik moet denken aan diabetes, dat steeds vaker voorkomt bij oudere mensen. En heb je al overwogen of het een schimmelnagel zou kunnen zijn, al lijken de klachten daarvoor eigenlijk te ernstig.

    Waarom laat je de huisarts niet even kijken? Want het zou iets kunnen zijn dat behandeld moet worden!

    Reageer
    #5

    Wou nog even reageren , ben naar de dokter geweest die me doorstuurde naar dermatoloog alwaar mijn teennagel direct werd verwijdert.Er een giga onsteking loskwam en een biopsie is genomen.
    nu is de uitslag een bacterie en een Archeoom.
    Dit moet een verdikking van bloedvaatjes van een centimeter zijn, die onder mijn nagel gaat opzetten . Is dit nodig om weg te laten halen??

    Reageer
    #6

    Ik denk dat je een angioom bedoelt? Vraag het nog eens aan de dokter. Een archeoom bestaat volgens mij niet.

    Reageer
Reageer op: teennagel verkleuring


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief