Nagel boven de huid

  • #1

    Hallo,

    Drie weken geleden ben ik gevallen, hierdoor lag mijn duim open, de snee loopt van links van mijn nagel naar beneden(het was een nare diepe schaafwond zei de dokter). Nu ben ik een week niet meer naar de dokter geweest ervan uitgaande dat het allemaal goed zou komen, er hoefde geen verband meer om omdat de wond dicht was.

    Nu zie ik echter dat de linker onderkant van mijn nagel niet in het huid zit, er steekt dus een punt uit. Wordt dit vanzelf beter en groeit de huid er weer overheen of gaat dit niet zo?

    Bedankt en groet,
    Mathijs

    Reageer
    #2

    nee, de huid groeit er niet overheen, de nagel groeit nml vanuit het nagelbed omhoog, dus het duurt even voordat de scheur boven is en je hem kan afknippen.
    heb je verder geen pijn? Niet dik, rood, warm?
    dan alleen voorzichtig zijn dat je hem niet afscheurt, dus misschien een klein pleistertje omdoen.
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #3

    Ik zou de nagel afknippen. Blijkbaar is de nagel vlak boven het nagelbed afgescheurd. Dan groeit de nieuwe nagel weer normaal aan, en heb je geen last van een maandenlang haakje aan je nagel. Als het erg pijnlijk is dit zelf te doen, kun je naar de huisarts gaan, let wel dat de verdoving even pijnlijk is als het verwijderen zelf.

    Reageer
Reageer op: Nagel boven de huid


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief