Tinteling tenen

 • #1

  Hoii ik heb sinds de ochtend en nu al de hele dag tinteling aan me linker voet tenen dus alleen de midelste tenen van mijn linker viet. Wanneer loop voel ik dat het tinteld. Is dit iets wat normaal is of onschuldig is of moet ik liefst naar de huiarts?
  Bedankt

  Reageer
  #2

  Misschien was het handiger geweest deze vraag vandaag aan je huisarts te stellen.

  Die had dan kunnen bepalen of je er mee langs had moeten komen om door een arts gezien te worden.

  Ik zou nu dus de huisartsenpost even bellen om advies

  Reageer
  #3

  het zou een zenuwbeknelling kunnen zijn. Ga ermee naar de huisarts als je er last van blijft houden

  Reageer
  #4

  Omdat ik dacht het het over zou gaan, niemand zal Binnen enkel uren meteen de huisarts gaan bellen. Huisartsen post is toch voor als je niet tot de volgende dag kan wachten? Is het zo dringend geval dat je mij de advies geeft om daar te gaan bellen?

  Reageer
  #5

  Heb er geen last van , maar was er naar benieuwd of het misschien iets kon zijn waar ik naar de huisarts moet gaan om te laten onderzoeken. Dus het kan geen ernstige oorzaak hebben?
  Dank je wel John

  Reageer
  #6

  Ik denk niet dat het een ernstige oorzaak heeft

  Reageer
  #7

  Zo ja, wat kan het eigenlijk zijn als ‘ernstige oorzaak’ ? Dan weet ik waar ik moet opletten.

  Reageer
  #8

  Dat is doorgaans nooit een ernstige oorzaak

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hoi anoniem,

  Dit zijn idd geen klachten die spoed hebben. Ook niet alles hoef je mee naar de huisarts, vrij veel kan hij toch niets mee, behalve uitleg geven.

  Het klinkt alsof je een wat bedrukte zenuw hebt, bv door een Mortons neuroom onder je tenen/voorvoet? Komt vaak voor en gaat vaak vanzelf over als je goed door beweegt.

  Had je bepaalde schoenen of slippers of strakke sokken aan?

  Reageer
  #10

  @Anoniem Na mijn ervaring met een dubbele hernia, wat ook begon met af en toe tintelingen in mijn voet,nog voor ik echt rugklachten kreeg,zou ik geen risico meer nemen en met mijn huisarts overleggen of er verder onderzoek nodig zou zijn. Een zenuwbeknelling kan blijvende schade opleveren.

  @Alias Een vriendin van mij heeft een Morton's neuroom en die geeft bij haar niet alleen meer tintelingen,waar het mee begon, maar ook felle zenuwpijn en een doof gevoel in de tenen. Dit gaat niet altijd vanzelf over,zij wordt binnenkort geopereerd. Ook bij een neuroom is het verstandig er naar te laten kijken, er kan een zooltje of schoen aanpassing nodig zijn om het te verhelpen en zo hopelijk een operatie te voorkomen.

  Voor mij dus twee redenen waarom ik mijn huisarts zou bellen als ik met dergelijke klachten wakker zou worden en dus geen strakke schoenen had gedragen of in een rare houding op mijn voet had gezeten.

  Reageer
  #11

  Als er geen logische verklaring voor is en je het even hebt aangekeken, kun je vervolgonderzoek aan de huisarts vragen. Maar dat doe je meestal niet meteen...

  Een mortonse neuroom die verergert of een hernia die ingrijpen vereist, is altijd mogelijk maar niet iets om nu al aan te denken. Dat zijn de uitzonderingen. Ook niet helpend om meteen van het meest rotte scenario uit te gaan bij tintelingen.

  Ik heb hier zelf standaard last van met bepaalde schoenen. Dus die kan ik beter niet dragen. Daar hoef ik niet de gezondheidszorg voor te belasten, zeker niet om uren op een hap te gaan zitten waar echt spoedzorg wordt geboden.

  Maar goed, iedereen zal z'n eigen visie op spoed hebben.

  Reageer
  #12

  In mijn optiek is advies vragen van een arts iets anders dan met spoed naar een arts toe gaan.

  En ipv uit te gaan van het meest rotte scenario, kan overleg met een arts ook juist rust geven omdat je dat dan hopelijk uit kunt sluiten.

  Verder ga ik ga niet in discussie,ik geef gewoon mijn mening over de vraag die gesteld werd.

  Reageer
Reageer op: Tinteling tenen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief