totale stop nagelgroei na pedicure behandeling

 • #1

  hallo lezers,

  Even een kleine voorgeschiedenis.
  Ik ben geboren met een aantal afwijkingen, waaronder misvormde handen, en o.a. een klompvoet.
  Ik ben in mijn jeugd veel geopereerd natuurlijk, maar ook de laatste jaren moest ik een aantal keer onder het mes. Omdat mijn tenen steeds krommer gingen staan, hebben ze op een gegeven moment 4 tenen moeten breken om recht te zetten, en hebben ze de spieren "omgedraaid) Boven - onder de tenen. het heeft nooit mogen baten, niet veel later weer geopereerd, en toen is het goed fout gegaan. bijna mijn voet afgestorven, gelukkig voet weten te redden, maar anderhalve teen verloren. Achteraf gaven ze toe, te weinig onderzoek te hebben gedaan, er stroomt niet genoeg bloed in de voet.

  Affijn, mischien begrijpt u dat nagels knippen in mijn geval zeer pijnlijk is, en ik geregeld naar een pedicure ga.
  Nu had ik nog 1 onbeschadigde (grote) teen, waarvan de zijkanten (nagel) op begonnen te krullen.
  de pedicure er een dikke laag (waarschijlijk 2 componenen) hars op gesmeerd als onderdeel van de behandeling.

  letterlijk vanaf die dag is de nagel geen millimeter meer gegroeid. je kunt aan de wortelbasis nog goed zien dat er na de behandeling geen groei meer is geweest. de hars zit nog steeds tot aan de nagelriem, bijna een jaar later.

  Daarom ben ik er van overtuigd dat de oorzaak deze behandeling is geweest, en wil ik de oorzaak achterhalen, maar de pedicure ontkent de mogelijkheid dat de behandeling de oorzaak kan zijn. Terwijl makkelijk aan te tonen is dat er daarna totaal geen groei meer geweest is.

  als een trauma (stoten) of schimmel de oorzaak geweest zou zijn, zou dat ook duidelijk moeten zijn, trauma zou blauwe nagel moeten veroorzaken, en schimmel had zij al eerder moeten constateren lijkt me, als er geen dag groei meer heeft plaats gevonden.
  op de foto is duidelijk te zien dat de rand van de gelhars nog steeds tegen de nagelriem zit, ruim een jaar later.(meedere keren terug geweest, nooit een woord over gerept door de pedicure)

  Kortom, graag advies, is het mogelijk dat de behandeling de oorzaak is van de nu dode nagel.

  Met vriendelijke groet,

  Goldmund

  Reageer
  #2

  Moeilijk te zeggen zo. Je zou daarmee dan naar een dermatoloog moeten gaan.

  Reageer
Reageer op: totale stop nagelgroei na pedicure behandeling
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief