duim uit de kom – functie verlies na operatie

 • #1

  ruim 3 maanden geleden is mijn duim operatief terug in de kom gezet. Sindsdien slik ik dagelijks pijnstilling en is de functionaliteit nog steeds nauwelijks terug. De zwelling in duim , hand en pols is enorm. Heb geprobeerd met de arts te praten maar die kwam niet opdagen op de afspraak. Therapeuten weten het ook niet meer.
  Iemand een idee?

  Reactie
  #2

  Weet het niet meer... Wat nou? Terug naar de dokter die je geholpen heeft! Een dokter die niet komt opdagen..., daar heb ik nog nooit van gehoord!

  Reactie
  #3

  tja, hij vond het kennelijk niet nodig om te komen (noch de andere artsen uit het handenteam). Uiteindelijk heeft een arts die het te lang vond duren maar even gekeken. maar ja, dat werkt niet natuurlijk.

  Ondertussen zit ik met een nietfunctionerende hand (niet zo fijn - ik ben ict-er) die ook nog eens vanaf de pols een rare kleur heeft en sinds het gips eraf is zwaar behaard is en met een litteken dat heel erg strak staat.

  klacht indienen is inmiddels gedaan, maar weet niet of dat effect heeft. Heb nog niets gehoord.
  Word langzaam radeloos.

  Reactie
  #4

  Een klacht indienen kan erg lang duren. Indien u nu symptomen heeft dient u nu een arts te consulteren. Dit is uw verantwoordelijkheid.

  Reactie
  #5

  ook gedaan hoor. ik ga mijn eigen verantwoordlijkheid niet uit de weg.

  Reactie
  #6

  Als de zwelling na drie maanden nog niet verdwenen is, is er wel degelijk iets aan de hand. Blijkbaar is er sprake van irritatie, en of schade waardoor het weefsel niet tot rust komt.
  Ik zou het er inderdaad niet bij laten zitten. Misschien kan een MRI meer zicht op de situatie geven?

  Reactie
  #7

  zelf ben ik bang voor beschadiging.
  Ik ga komende week proberen een second opinion te krijgen bij een ander handenteam.

  Reactie
  #8

  Ik vind het schandalig dat je een second opninie moet aanvragen terwijl de behandelend arts niet eens het fatsoen heeft en aan zijn plicht heeft voldaan.
  Maar je hebt gelijk, het eerste dat telt is nu jouw hand. Ik kan het handencentrum Nieuewegein aanraden, Dokter Mooij, tikkeltje arrogant en afstandelijk maar wel erg vaardig. Een goeie.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Dank je wel voor de tip.
  Zat zelf aan hilversum te denken, maar moet even afwachten wat mag van de verzekering.

  Reactie
  #10

  second opinion is geregeld. In Amsterdam bij The Handclinic. Bij ene prof. Ritt. Iemand ervaring met hem?

  Reactie
  #11

  Goed zo! Voor jezelf opkomen.

  Reactie
  #12

  2nd opinion gehad : een arts die ook daadwerkelijk op komt dagen op de afspraak, en de tijd neemt is wel een verademing na de onzichtbare artsen in het Sophia in Zwolle.
  uitslag : dikke pech. Alle complicaties die er zijn heb ik gekregen. Maar uiteindelijk, over vele maanden, zal het weer goed komen. Ben opgelucht en verdrietig tegelijk. Maar nu weet ik tenminste dat ik alle pijn niet voor niets doorsta. Hopelijk volgend jaar weer lekker sporten en genieten van alles wat ik nu nog niet kan.

  Reactie
  #13

  Dat is goed nieuws. Alvast gefeliciteerd. Houd je ons op de hoogte?

  Reactie
  #14

  heel langzaam gaat het beter. Oefenen is soms erg pijnlijk. Ik kan wel weer een beetje echt koken. de sla en magnetron maaltijden ben ik ook al tijden zat hoor. Ben inmiddels kilo's lichter (2 kledingmaten), maar dat had voor mij niet gehoeven. Ik hoop in het najaar weer naar mijn wekelijkse sportavond te kunnen gaan. Ga me iig wel aanmelden.
  Heb mijn 'vrienden' ook leren kennen de afgelopen tijd. Jammer/verdrietig hoe sommige mensen reageren.

  Reactie
  #15

  Veel mensen zien ziekzijn als een tegenslag. Ik zie het ook als een uitdaging, een kans en een les.

  De les licht vooral in de beperkingen die een ziekte of aandoening te oplegt, je kunt er mee om leren gaan en nieuwe wegen vinden om je doelen te bereiken.

  Een kans omdat je voor wegen staat die je als optie hebt gezien om als afslag te nemen, en die je mogelijk op nieuwe plaatsen kan brengen.

  En een uitdaging omdat je nieuwe krachten in jezelf kunt aanspreken om moed en de energie te vinden uit oude patronen te treden en opnieuw keuzes te maken in jouw leven.

  Wilde ik even kwijt, als reactie op jou en je duim...

  Reactie
Reageer op: duim uit de kom – functie verlies na operatie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief