Zwelling voet na val van trap

 • #1

  Hallo,

  Ik ben gisteren van de trap gevallen, de gehele trap dus echt boven naar beneden. Ik weet niet meer precies hoe ik terecht kwam maar m’n enkel deed veel pijn. Ik kon er niet op staan. Ik had toevallig 20 min erna een afspraak bij de verpleegkundig specialist voor m’n oren.
  Ze zei dat mijn enkelbanden gescheurd zijn. Dit heb ik in 2017 na een val ook gehad en toen kon ik er totaal niet meer op staan, dit waren de buitenste enkelbanden.
  Nu kan ik na een dag wel op de voorkant (tenen) en buitenste zijkant een beetje leunen, maar absoluut niet op mijn hak, die doet echt zeeer! Ook mijn tenen naar me toebuigen of krommen doet zeer. Verder heb ik een zwelling op mijn voet, zie bijgevoegde foto. De buitenkant is ook wat gezwollen en licht blauw gekleurd.
  Is dit dan wel een gescheurde enkelband? Let niet op de korstjes haha dit zijn muggenbulten.

  Alvast bedankt voor jullie antwoorden!

  Reageer
  #2

  Hey,
  Niemand kan aan de hand van een foto beoordelen of je banden gescheurd zijn.
  Je huisarts of een fysiotherapeut kan met wat testjes kijken of de banden beschadigd zijn en om te zien of je wat gebroken hebt in je voet of enkel,ben je een röntgenfoto nodig.
  En als je banden gescheurd of verrekt zijn, moet je er in elk geval niet zo mee door lopen,maar je voet laten tapen en rust geven,krukken gebruiken dus.
  Dan voorkom je blijvende schade aan je enkel.
  Als ik jou was,zou ik straks even een fysiotherapeut bellen.
  Die kan je enkel beoordelen en indien nodig gelijk tapen. En als die het nodig vindt een toch foto te laten maken,kun je met dat advies je huisarts een verwijzing vragen.
  Een fysiotherapeut neemt dit soort blessures vaak serieuzer dan de huisarts omdat ze beter weten wat de gevolgen zijn als het niet gelijk goed behandeld wordt.

  Reageer
  #3

  Als ze al denkt dat je enkelvanden zijn gescheurd, had ze er iets aan moeten doen of je even doorsturen naar de huisarts of een fysiotherapeut.

  Reageer
  #4

  Hii, bedankt voor jullie antwoorden. Het blijkt toch een kleine avulsie fractuur in mijn hak te zijn. Zit nu in het gips 🙁

  Reageer
  #5

  Beterschap!
  Daar was ik al een beetje bang voor,want mijn fysio checkt altijd het hielbeen bij enkelblessures of blessures waarbij je met een val hard op je voeten terecht gekomen bent

  Reageer
Reageer op: Zwelling voet na val van trap
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief