Fingerclubbing/trommelstokvingers?

 • #1

  Hallo ik ben 20 jaar en ik heb een vraag of dit op trommelstokvingers lijken? Ik ben zelf bekend met astma, maar wanneer ik op internet kijk zie ik dat longkanker meeste keren te maken heeft met trommelstokvingers... ik zat zelf naar mn nagels te kijken en het lijken op trommelstokvingers mischien in de beginfase? Ook wanneer ik Mijn wijsvinger huid beetje trek zie ik dat de zijkant niet vast zit aan de huid terwijl de andere wijsvinger wel vast zit? (foto van dat ook bij gezet).

  Reageer
  #2

  Dat zijn beslist geen trommelstokvingers.

  Reageer
  #3

  Maar ik heb de schamroth test is bij mn pinky’s de diamnond niet zo goed te zien als bij mijn duim of middelvingers. Je ziet wel een leegte er tussen maar niet zo duidelijk Als bij mijn zusjes of broer die het ook deden. Is de schamroth test te zien of de leegte er is of moet het leegte echt duidelijk zijn (diamond gap)

  Reageer
  #4

  Je hebt geen trommelstokvingers!
  Op bijgaande link zie je trommelstokvingers
  https://www.researchgate.net/figure/Clubbing-fingers_fig1_11993255

  Reageer
  #5

  Goedenavond,

  Mijn zoon is 16 jaar. Het is bevestigd dat hij trommelstokvingers heeft. Bij hem zijn de volgende onderzoeken gedaan zo een half jaar geleden: saturatie, test hartslag bij inspanning,ontlasting is onderzocht, bloedonderzoek. Daar is niets uitgekomen.

  Ik heb bij de arts aangegeven dat zowel de vader van mijn man als mijn vader rond de 6oe zijn overleden tgv hartfalen. Verder hebben zowel mijn man als ik een longaandoening.

  Mijn zoon sport en eet gezond en oogt verder ook gezond. Ik zie wel dat de toppen van zijn vinger steeds ronder worden als trommelstokken. De arts geeft aan dat er geen reden voor paniek is, er is nl niets uit de onderzoeken gekomen. Het lukt mij niet om me erbij neer te leggen, gezien ik steeds meer verandering zie. Ook lees ik over casussen waar er vele andere onderzoeken worden gedaan; onderzoek longen, hart via scan, hoge concentratie prostaglandine E2...etc.etc.

  1Welke onderzoeken zou hij nog meer kunnen doen om uit te sluiten dat er toch iets speelt in zijn lichaam? Kan ik zelf particuliere onderzoeken laten doen? Wat is uw advies?

  Met vriendelijke groet,

  April

   

  Ik heb er een foto bijgevoegd lukt alleen niet om het goed te uploaden.

   

   

  Reageer
  #6

  Dit zul je dan toch met je huisarts moeten bespreken. Op de foto die je hebt bijgevoegd kan ik in ieder geval geen trommelstokvinger zien

  Reageer
  #7

  Dank voor uw snelle reactie.

  De arts heeft  bevestigd dat hij trommelstokvingers heeft. Vandaar mijn zorgen.

  Ik zal nogmaals naar de huisarts gaan.

  Alsnog bedankt.

  Met vriendelijke groet,

  April

   

  Reageer
Reageer op: Fingerclubbing/trommelstokvingers?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief