Pijnklachten in pinkmuis (ulnare zijde hand)

 • #1

  Hallo allemaal,

  Ik loop langer dan 6 maanden met pijnklachten aan mijn rechterhand, aan de pinkzijde (pinkmuis, ulnare zijde van de handpalm). De klachten zijn als volgt: pijn aan de pezen van de ringvinger en pink (ter hoogte van de knokkels) in de handpalm. Daarnaast ook zeurende en brandende pijn in de pinkmuis, ongeveer op de plek van de Guyon's kanaal. Ik doe al jaren beeldscherm werk en gebruikte intensief de muis.

  Wanneer ik intensief mijn hand gebruik voel ik pijn in de pezen van de pink en ringvinger. Maar soms wanneer ik zit (gebogen elleboog) of slaap en dus niks doe met mijn hand, voel ik het brandende gevoel in de pinkmuis.

  Nu is het dat diverse onderzoeken zijn gedaan (EMG, Echo van de elleboog) om te kijken of het gaat om een cubitaal tunnel syndroom. De resultaten waren negatief... Nu wordt gekeken of ontstekingen van pezen de oorzaak kunnen zijn.

   

  Mijn vraag is : heeft iemand ook dit soort klachten gehad. En weet iemand wat de mogelijke oorzaak is ? Kan een ontsteking van de pezen van de vingers (ter hoogte knokkels) een brandende gevoel veroorzaken in de pinkmuis ter hoogte van Guyon's kanaal? Alvast heel erg bedankt!

   

  Groet Hector

   

   

  Reageer
  #2

  Lijkt op RSI. Een overbelasting dus

  Reageer
  #3
  • Bedankt voor je reactie John. Ik vreesde RSI al. Maar is er een kans dat de klachten 'chronisch' worden ? Vallen ontstekingen onder RSI of is dat alleen wanneer een ontsteking terugkeert/niet overgaat ?
  Reageer
  #4

  Als er niets aan gedaan wordt, kan dat een chronisch probleem worden. Ontstekingen vallen niet per definitie onder RSI, maar zouden wel door RSI veroorzaakt kunnen worden

  Reageer
Reageer op: Pijnklachten in pinkmuis (ulnare zijde hand)
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief