Ongemakkelijk na vingerprik

 • #1

  Hoi John,

  Vandaag moest ik vingerprikken afnemen i.v.m. de routinecheck voor HIV en Syfilis, dat ik ieder half jaar moet doen.

  Door de coronacrisis en de drukte bij de GGD is dat wat lastiger en ingewikkelder. Daarom maar ervoor gekozen om het (hopelijk éénmalig) te doen middels een thuistest, die ik vervolgens heb opgestuurd naar een laboratorium. Is van Soapoli Online dat een initiatief is van GGD artsen en SOA deskundigen dus dat zit wel goed met de kwaliteit en betrouwbaarheid.

  De eerste 2 vingerprikken brachten niet zoveel bloed. Er zaten er 4 in het pakket dus daarom bij de 3e toch maar stevig gedrukt. Deed veel pijn maar er kwam dan ook genoeg uit. Alleen bleef het maar bloeden en kwamen er steeds maar druppels en meer druppels uit. Bestaat er zoiets als te hard prikken? De huid rondom is ook beetje opgezet maar dat heb ik bij de andere vingers niet. Alleen doet deze vinger echt pijn en de rest niet. Gaat vanzelf wel weg toch?

   

  Ik heb het bloed in een safety bag gedaan en deze is weer in een speciale medische post envelop gedaan. Heb het echt vlak voordat de brievenbus werd geleegd afgenomen en erin gedeponeerd. Het was 23 graden, de brievenbus stond in de schaduw en het heeft er uiteindelijk niet meer dan een uurtje in gelegen. Is dat bloed dan nog steeds goed denk je? Hoop van wel. Er zal worden getest op antistoffen tegen HIV en Syfilis en het komt morgen al aan bij het lab. Heb eventueel nog een foto bijgevoegd van de prikplek die zo'n pijn doet. Heb nog nooit vinger geprikt dus weet niet of het normaal is.

  Reactie
  #2

  Te hard geprikt en waarschijnlijk net een kleine huidzenuw geraakt. Dat herstelt redelijksnel hoor

  Reactie
  #3

  Dank! En dat bloed he. Dat is nog gewoon goed toch denk je als dat morgen aankomt? Moet dat normaal gesproken niet heel erg gekoeld worden of kan dat best met 23 graden vervoerd worden?? Volgens het bedrijf kan het vervoerd worden beneden 25 graden en aangezien het echt artsen zijn geweest bij de GGD wil ik ze wel geloven hoor. Ik vroeg het me alleen af. Ik zal denk ik van het lab toch wel een seintje krijgen als iets niet goed is.

  Reactie
  #4

  O John, kan de foto trouwens verwijderd worden? Dank je 🙂

  Reactie
  #5

  Dat zal geen probleem zijn

  Reactie
  #6

  Heb de uitslagen binnen! Met XXLUES wordt gewoon Syfilis bedoeld toch?

  Reactie
  #7

  Ik zie het al. Lues is een andere benaming voor Syfilis staat op internet.

  Wat ik opmerkelijk vind is dat deze test na 4 weken al een betrouwbaar resultaat geeft staat er. Op het moment van afnemen was de laatste keer onveilig 7 weken geleden, ik hoef dus volgens een medewerkster de test niet te herhalen. Ik heb geen syfilis of hiv.

  Maar waarom moet ik bij de GGD dan steeds 3 maanden wachten? Voor wat betreft HIV houden ze zich aan de regels en voorschriften van de WHO, dat heb ik je in een ander topic zien uitleggen. Is dit ook zo voor Syfilis dan? Misschien zijn het echt de nieuwste testen ofzo. Ben wel bij hoor. Daar niet van 😅

  Reactie
  #8

  Heb het al even gevraagd John.

  Voor HIV gebruiken ze de 4e generatie test. Vandaar dat dat na 4 weken al kan. En voor Syfilis is 4 weken ook genoeg. Hele nieuwe goede testen dus! Ik heb na 7 weken getest dus het is prima allemaal.

  De plek op mijn vinger is een beetje blauw geworden en doet nog steeds pijn. Maar aangezien de plekjes bij de andere vingers ook wat blauw zijn beschouw ik het als normaal.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Daar is syfilis mee bedoeld

  Reactie
  #10

  4 weken is voldoende om te testen

  Reactie
  #11

  Te hard geprikt dus

  Reactie
  #12

  Denk het ook. Vreemd genoeg is het blauw 1 cm beneden de plek waar er geprikt is.. aan het eind van de top van de vinger. Niet op de prikplek zelf. Maargoed dat komt wel weer goed. Dank voor je hulp en een fijne avond.

  Reactie
Reageer op: Ongemakkelijk na vingerprik
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief