Teennagel verschoven naar boven?

 • #1

  Ik heb afgelopen maandag tijdens het sporten een zware bokszak die laag bij de grond hing, van voren tegen mijn nagel laten stoten. Ik stond gewoon stil en hij kwam niet eens zo gek hard aan maar mijn nagel was te lang (had het moeten knippen, stom), en ik had wel mijn schoenen aan, maar toch botste hij met dat gewicht van voren tegen mijn nagel en ik voelde de nagel als het ware gewoon bijna dubbel slaan - pijn dat dat deed. Opzich had ik er niet gelijk last van maar zag wel gelijk een half uur later dat hij helemaal blauw was en de randen er omheen zijn wat opgezet, rood en 'zacht'. Het voelt alsof er lucht of vocht onder zit, het is niet strak zoals bij mijn andere tenen.

  Nou voel ik in het stuk wat ik met groen heb gemarkeerd (zie foto 1), een stuk van mijn nagel onder de huid. Ik vraag me dus af of dat dat normaal is dat ik nog een 2 a 3mm aan nagel voel onder de huid, want bij mijn andere tenen voel ik dat niet.. maar wellicht is dat omdat hij nu is opgezet dat het beter voelbaar is.. of is hij daadwerkelijk naar binnen geschoven? Is zoiets mogelijk? Ik kan er helemaal niks over vinden op Google ofzo. Ik zit momenteel in het buitenland dus aarzel om naar een dokter te gaan tenzij het echt moet.

   

  De pijn is inmiddels bijna helemaal weg. De eerste paar dagen kon ik niet goed lopen maar nu is het vrijwel pijnloos, alleen waar ik de blauwe pijl heb getekend heb ik nog wat 'pijn prikkels'.  Er zit wel meer beweging in deze nagel dan in andere nagels, dus waarschijnlijk zal hij wel los komen en eraf vallen.. ? Maar de hoofdvraag is dus.. is het mogelijk dat de nagel naar boven is geschoven, onder de huid, richting de voet dus zeg maar???

   

  Bedankt!

   

  Reageer
  #2

  Er zit altijd een stuk van je nagel onder de huid.

  Reageer
Reageer op: Teennagel verschoven naar boven?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief