Zweetvoeten

 • #1

  Hoi.

   

  sinds ik begonnen ben met werken (ik ben verkoopmedewerker in een kleding winkel) heb ik super veel last van (stinkende)  zweetvoeten, mijn voeten zijn gewoon echt nat als ik mijn schoenen uittrek en ik voel het ook door de dag heen dat ik natte voeten heb in mijn schoenen. Ik heb van alles al geprobeerd, nieuwe schoenen gekocht na 1x dragen stonken die ook al. Ik baal hier echt van, heeft iemand een idee? Of moet ik langs de huisarts gaan hiervoor?

  Reactie
  #2

  Gebruik eens Odaban. Verkrijgbaar bij o.a. Kruidvat

  Reactie
  #3

  het soort schoenen en sokken kan uitmaken. Beste is leren schoenen of van ander natuurlijk materiaal. Sokken ook van katoen, viscose of wol met een laag percentage polyamide en zonder polyester.

  Zweten kan te maken hebben  met je hormoonhuishouding en tekorten aan bepaalde voedingsstoffen. Stinken kan te maken hebben met verzuring van je lichaam. Een evenwichtig voedingspatroon, met voldoende (oplosbare) vezels en alkaliserende voeding. Genoeg over te vinden op internet. Of raadpleeg een natuurgenezer. Voor geurtjes zijn er wel natuurlijke middelen. Voetbaden met epsomzout of zeezout bijvoorbeeld en bepaalde etherische olie. Bij een goede kruidenwinkel weten ze wellicht iets.

  Het lange staan heeft een minder gunstige werking op je gezondheid dus zorgen voor een goede bloedsomloop door je voeten eens wat hoger te leggen op rustmomenten en bewegen.

  Reactie
  #4

  Cederhout schijnt geurtjes te kunnen absorberen. Natuurlijk is het zo dat je bij stress, in dit geval inspanning, meer kan gaan zweten en stinken.

  Reactie
  #5

  hoi

   

  bedankt voor alle informatie. Ik heb sokken van bamboe viscose gekocht maar helaas werken deze ook niet. Ik poeder (speciale poeder voor voeten tegen zweten) elke ochtend als ik mijn schoenen aantrek dit helpt tegen de geur (de poeder is menthol) maar mijn voeten zijn gewoon nog steeds zeiknat. Ook heb ik azijn voetbaden geprobeerd wat ook niet heeft geholpen helaas. Ik zal is kijken naar Odaban. En soort schoenen die ik draag zijn vooral het merk nike

  Reactie
  #6

  Sportschoenen, Sneekers, zijn wel de schoenen waar je zweetvoeten van krijgt

  Reactie
Reageer op: Zweetvoeten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief