Rode bultjes op 1 middelvinger

  • #1

    Hallo! Ik heb al jarenlang rode bultjes op 1 middelvinger. Ik heb geen jeuk of pijn en de huid is niet droog. Soms zitten er 2 soms wel 20. De huisarts gaf jaren geleden eczeem crèmes mee maar die hadden geen effect. Ik ben benieuwd of meer mensen dit hebben en misschien weten wat dit is? Het zijn geen blaasjes maar echt harde bultjes.

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    ga terug naar de huisarts en vraag een verwijzing voor de dermatoloog

    Reageer
    #3

    Hoi

    ik ben 13 en ik heb ook al jaren rooie bultjes op een middelvinger en ik ben naar de dermatoloog geweest die hebben al twee keer een bultje weggehaald om te kijken wat het was. Ze vonden niks. Ik kreeg en zalfje maar die verminderde het maar het gaat niet weg als ik het een keer niet gebruik komt alles weer terug.

    Reageer
    #4

    Ik had dit ook jaren en nu nog. Toen ik een keer een maand een glutenvrij dieet deed gingen ze vrij snel weg. Ik eet nu weer brood en pasta en nu zijn de bultjes terug. Raar toch?

    Reageer
    #5

    Haii ik ben Jenny 16 jaar en ik heb soms ook van die rare harde bultjes maar dan over mijn hele handen het zijn er niet veel misschien 10 bultjes op mijn twee handen. Ze jeuken niet en de ene keer zijn ze er en andere keer zijn ze weg snap er niks meer van. Heb ze nu alleen op mijn wijsvinger van beide handen kijken hoe lang die blijven zitten heb ze nu al een week. Nog nooit er voor naar de dokter gegaan omdat het niet levensbedreigend is toch? Weet iemand misschien wat het is?

    Reageer
    #6

    Hi, volgens mij is het contacteczeem. Ik gebruik er sudocreme voor. Smeer het 's avonds op betreffende vinger en de volgende dag is de jeuk en de pijn weg.

     

    Reageer
    #7

    Ik heb ze ook veel gehad vooral,als puber. Inmiddels weet ik dat dit bij mij veroorzaakt wordt door contactallergie inderdaad. Ik krijg het vooral als ik schoonmaakproducten gebruik die te heftig zijn, alles met chloor of bleek of dergelijken veroorzaakt dit, niet meteen daardoor viel het niet op. Maar als ik met iets in contact kom en dan met mijn handen onder mijn kussen of deken slaap of ermee in de zon kom dan wordt het wel steeds erger.

    Reageer
    #8

    Bij mij bleek dit door een allergie aan aardappelzetmeel te komen. Ik heb dit ontdekt door telkens andere voedingswaren te elimineren nadat de dermatoloog me vertelde dat de blaasjes waarschijnlijk een allergische reactie op iets waren. Ik eet geen aardappelen meer, of iets waarin aardappelzetmeel verwerkt zit, en de blaasjes zijn weg. Het is een heel duidelijke trigger, want soms gebeurt het wel dat ik vergeet een ingrediëntenlijst na te lezen, van een kant en klare maaltijd bijvoorbeeld, en er ergens aardappelzetmeel in bleek te zitten. De dag erna heb ik dan weer plots blaasjes.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dat is niet gek als u bedenkt dat <b>dermatitis herpetiformis </b>vooral voorkomt bij mensen met coeliakie. Een glutenvrij dieet zorgt er dus voor dat deze bultjes verdwijnen en wanneer u gluten eet keren ze weer terug. Het is aan te raden uw glutenvrije dieet strikt te volgen om de darmschade en alle gevolgen van dien in te perken!

    Reageer
Reageer op: Rode bultjes op 1 middelvinger


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief