Stijf en pijnlijk gewricht grote teen rechtervoet

  • #1

    Sinds zaterdagavond heb ik last van de grote teen aan mijn rechtervoet. Ik kan deze teen nauwelijks meer omhoog steken, wat ik normaal met beide grote tenen kan. Hij is behoorlijk stijf en als ik hem met enige inspanning probeer te bewegen, voel ik een soort trillend / zoemend / krakend gevoel in mijn grote teen. Bovenop mijn teen, ongeveer daar waar de teen ophoudt en de voet begint, is het een klein beetje rood, maar niet gezwollen. Het voelt wel pijnlijk als ik er op druk. Als ik er op google, kom ik uit op 'hallux rigidus', maar dat schijnt een soort artrose te zijn dat zelden optreedt voor je 50e, behalve bij een sportblessure. Ik ben 29 jaar en mijn enige sportieve bezigheden zijn fietsen en wandelen, maar daar heb ik nog nooit een blessure bij opgelopen, in ieder geval niet bewust en zeker niet recent. Het lijkt me dus niet voor de hand liggend dat dat het is.

    Wat zou het dan kunnen zijn?

    Reageer
    #2

    Het is moeilijk om daar zonder enig onderzoek iets over te zeggen. Als de klachten aanhouden, ga dan even naar de huisarts.

    Reageer
    #3

    beste

    ik heb hetzelfde probleem

    is begin van arthrose op het Mtp1 gewricht

    meestal gaat dit gepaard met beginnende hallux valgus of scheefstand grote teen of hallux

    steunzooltjes dragen zijn een manier om dit gewricht te ontlasten

    Reageer
    #4

    Beste gast 123, dat is beginnend Hallux Valgus ,leeftijd speelt hierbij geen rol ,het komt eigenlijk veel bij vrouwen voor door slechte schoenen dragen ,erfelijk aanleg ,of hoge hakken schoenen.Om je pijn kan je steunzolen krijgen maar dat zijn tijdelijke oplossingen en Hallux Valgus gaat zo snel in stadium gevorderd voor je weet komt het op of onder  de tweede naastliggende teen en tast het rest van voeten stabiliteit en zorgt voor standafwijkingen aan voet.Operatie is enige redmiddel om van Bunions Hallux Valgus af te komen het kan ook overgaan tot Hallux Regidus Arthrodese veroorzaken aan je voet .in Nederland opereert men percutane minimaal invasieve chirurgie in Zaandam en Anatomie MC Utrecht,in Spanje Clinics San roman maar Nederlandse zorgverzekeraar s vergoeden deze niet dat is Mis Minimale Invasieve chirurgie minder complicaties snel herstel dan in Nederlandse klassieke open operaties .In Duitsland heb je Gelenkzentrum Berlin Dr Masyar Rahmanzadeh opereert al 18 jaar Hallux Valgus en Hallux Regidus, Arthrodese aan voeten in een operatie twee voeten dezelfde dag.Deze dien je ook zelf betalen kost per voet 1.700 euro.als je verzekering niet gecontracteerd is met Gelenkzentrum Berlin..Der Masyar Rahmanzadeh is zeer gespecialiseerde arts 18 jaar ervaring hij plaats Titanium plaat die Hallux Valgus operatie techniek die na 1 jr uitgehaald wordt maar veel mensen hebben bij hem positieve ervaringen dan Nederland klassieke operaties met schroeven.Je hebt in London Private Clinic daar doen Dr Andrea  Bianchi 20 jr Hallux Valgus operatie middels  Mis Minimale Invasieve chirurgie methode.Minimale invasieve chirurgie houdt in sneller herstel minder pijn dan de klassieke open operaties die ze in Nederland uitvoeren.

    Reageer
Reageer op: Stijf en pijnlijk gewricht grote teen rechtervoet


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief