Groene thee extract

  • #1

    Hallo,

    K heb vandaag een drankje gedronken een drankje gedronken en blijkbaar zat er 312mg groene thee extract in. Dit wist ik niet op voorhand. Groene thee extract is toxisch voor de lever. Nu heb ik enorme schrik voor een leverfalen. Ik heb op internet horrorverhalen gehoord over groene thee extract en leverfalen/levertransplantaties.. Hoe snel zijn leverwaarden gestegen na het innemen? Wanneer is het zinvol om te testen of mijn leverwaarden zijn gestegen?

    Reageer
    #2

    Dat is toch wel erg overdreven en heeeeel ver gezocht met 312 mg..

    Reageer
    #3

    Op een lege maag is de opname toch altijd groter?

    Reageer
    #4

    Niet perse. De hoeveelheid is geen reden om bezorgd over te zijn

    Reageer
    #5

    John,

     

    Hoe zit het dan met bijvoorbeeld iced tea green van Lipton? Daar zit 0.13% groene thee extract in. Volgens Lipton 1.3gram per liter.

    De polyfenolen (ECGC, Catchines)in 1.3 gram zitten is toch veel te veel als je op een dag 1.3 gram groene thee extract binnen krijgt?

    Reageer
    #6

    Ik weet eerlijk gezegd niet waar je je druk over maakt.
    Polyfenolen zijn ontstekingsremmers en anticarcinogenen, oftewel kankerbestrijdende nutriënten. Vrije radicalen worden geëlimineerd door polyfenolen. Hierdoor vallen polyfenolen onder de antioxidanten. Vrije radicalen kunnen voor allerlei schadelijke fenomenen in het lichaam zorgen zoals celschade en DNA-schade. Polyfenolen zorgen ook voor een verlaging op het risico om de ziekte van Alzheimer te krijgen.

    Reageer
    #7

    Hey John,

     

    De reden dat ik mij druk maak is omdat groene thee toxisch kan zijn voor de lever..  mensen die groene thee extract in pil vorm namen (500mg-1000mg) per dag , kregen leverproblemen. Als je dan 1 liter iced tea green drinkt met 0.13% groene thee extract. Dan zit je aan 1300mg ofwel 1.3gram groene thee extract en dus boven de veilige grens van 500mg.. de groene thee extract in zulke pilvorm is toch dezelfde groene thee extract als in iced tea green?

    Reageer
    #8

    Nee dat is zeker niet hetzelfde. Als Ice tea zoveel extract zou bevatten dat het schadelijk voor de lever zou zijn, zou die niet verkocht worden.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dat was ik ook aan het denken. Maar ook die groene thee pillen mogen vrij verkocht worden, overal kan je ze vinden..

    Reageer
Reageer op: Groene thee extract


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief