Ongerust over gebruik zonnebloemolie bij frituren

  • #1

    Hallo

     

    ik heb gisteren voor het eerst sinds ik alleen woon gefrituurd. Ik kwam er pas laat achter dat ik geen frituurolie had dus liep ik naar de winkel en de medewerker zei dat ze enkel nog zonnebloemolie hadden maar dat dit ook kon. Er stond niet op of het geraffineerd of ongeraffineerd was maar afgaande op het etiket denk ik ongeraffineerd gezien de hoeveelheid vetten, er stond enkel op dat het niet boven 175 graden gebruikt mag worden.

     

    Ik heb dus gefrituurd op 170 graden omdat ik geen schadelijke stoffen wilde creëren. Nu las ik dat het rookpunt van zonnebloemolie 107 graden is.

     

    Dus vroeg ik me af of het eenmalig frituren met deze olie schadelijk is en ik me zorgen moet maken, of kan het voor 1 keer geen kwaad? (Ik ben namelijk vrij hypochonder, dus ik heb graag geruststelling)

     

    Alvast bedankt

    Reageer
    #2

    Het is in ieder geval gezonder en beter dan frituurvet

    Reageer
    #3

    misschien een hele domme vraag maar omdat ik dit nu eenmalig heb gebruikt wilt dat niet zeggen dat ik zoveel giftige stoffen heb opgenomen dat ik ineens kanker zou krijgen?

    Reageer
    #4

    Daar hoef je je echt geen zorgen over te maken

    Reageer
    #5

    Bedankt!

    Ik twijfelde gewoon omdat het ook ongeraffineerde olie was en dat het brandpunt veel lager ligt dan 175 graden.

    Maar het is een geruststelling dat ik me geen zorgen moet maken

    Reageer
Reageer op: Ongerust over gebruik zonnebloemolie bij frituren


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief