Kankerverwekkende stoffen in lippenbalsem

  • #1

    Hoi allemaal,

    Ik las zojuist een artikel van de consumentenbond dat er MOGELIJK kankerverwekkende stoffen in lippenbalsems zitten (eigenlijk alle risico merken gebruik ik al jaren). Dit is een link naar het artikel: https://www.consumentenbond.nl/nieuws/2017/gevaarlijke-stoffen-in-lippenbalsems

    Er zitten zogenaamde MOSH'S en MOAH's in die blijkbaar in contact met de huid (of de lippen, is ook huid) niet schadelijk zouden zijn, echter omdat de lippenbalsem op de lippen gesmeerd wordt krijg je natuurlijk vrijwel altijd wel wat van dat vet in je mond wat je uiteindelijk doorslikt.

    Vooral het doorslikken van dat vet blijkt dus kankerverwekkend te zijn. Zoals gewoonlijks zijn mensen nogal "gepanikeerd" en reageren meteen met een "alarmsignaal" op dit soort artikelen (net zoals het Fipronil schandaal in eieren, want eigenlijk wordt je van één zo'n fipronil ei per dag niet per se ziek). Hoe zit het met de lippenbalsems? Natuurlijk is kanker wel iets heel anders dan "gewoon ziek".

    Ik gebruik al een aantal jaar overmatig lippenbalsem (omdat mijn lippen eigenlijk altijd heel droog zijn, altijd velletjes hebben en hard aanvoelen, die klacht heb ik al ruim 6 jaar). Ik gebruik daarom dus eigenlijk wel elk uur een dikke smeer lippenbalsem.

    Nooit geweten dat er kankerverwekkende stoffen in zouden zitten. In hoeverre moet ik mij zorgen maken? Ik denk vaak, zolang er "mogelijk" in een artikel staat moet ik er zeker niet van uit gaan dat ik er ook echt kanker van zou kunnen krijgen.

    Reageer
    #2

    Veel lippenbalsems en andere cosmetica bevatten aardolieproducten. Ze sluiten je huid af en kunnen hormoonverstorend werken. Kanker ontstaat vaak door een optelsom van factoren, zoals voeding, milieu-invloeden, electrosmog, licht terwijl het s nachtes donker zou moeten zijn (nachtdiensten enz.), medicijngebruik, tekorten aan diverse voedingsstoffen enz. Ook spelen negatieve emoties een rol.
    wat je lippen betreft kan je uitkijken naar eentje op natuurlijke basis. Daar zijn diverse merken van. Bij natuurvoedingswinkels, vitaminewinkels enz. Dat soort lippenbalsems, bijv op basis van wolvet, sluiten je huid niet af.
    Toch zou ik ook goed zorgen voor de binnenkant. Tekorten aan diverse vitaminen, mineralen en vetzuren kan van invloed zijn, zoals vitamine A en E.

    Reageer
Reageer op: Kankerverwekkende stoffen in lippenbalsem


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief