Dikke armen én benen (+kuiten, enkels, knieen)

 • #1

  Hallo,
  Ik ben een vrouw tussen 30-35 jaar. Al vanaf mijn jeugd heb ik zeer dikke benen en armen. Mijn romp is echter super slank!
  In de zomer zul je mij ook nooit zien in een rokje o.i.d.
  Een paar jaar geleden kwam ik een sport tegen die me zeer beviel en ben dit fanatiek gaan doen. Helaas heeft dit geen invloed gehad op de vorm van m'n benen/armen.

  Ik eet normaal, ben in de afgelopen jaren 25 kg afgevallen, ben 1,67 lang en weeg nu 70 kg. Na het afvallen ben ik ook wel weer een beetje aangekomen, maar mijn benen bleven wel net zo dik als dat ze nu zijn.

  Later kwam ik iemand tegen die me attendeerde op het feit dat het wel eens kon liggen aan de hormonale huishouding in m'n lijf. Oestrogeen slaat nl. vet op en mijn lichaam zou daar extreem op reageren... was de conclusie.
  Ik ben daarmee naar de huisarts gegaan, maar die zei dat ik gewoon een blanke negerin ben en dat ik er maar mee moest leren leven! Beduust ging ik naar huis....

  Enige tijd geleden sprak ik iemand en ze zei dat het 'celulite' is... ze kon me direct vertellen dat ik een soort van 'aanrakingspijn' heb... en dát klopt!
  Vanaf die tijd masseer ik mijn benen elke dag... helaas tevergeefs... ik zie nog geen verschil

  Is er iemand die me kan zeggen wat het wél kan zijn???
  Mijn huisarts weet het niet en ik heb ook niet het idee dat hij me gaat doorsturen naar een specialist... al zou ik ook niet weten of je hier specialisten voor hebt.

  Reageer
  #2

  ga eens naar een arts in de Chinese Geneeskunde, die kijkt op een anderen manier naar mensen. zou ik zeker eens doen!
  Succes, brenda

  Reageer
  #3

  Ik zou je bijna willen adviseren een andere huisarts te nemen. Wat een l*l, zeg! Zo ga je toch niet om met je klanten die echt ergens een vraag over hebben of moeite mee hebben!
  Maar goed, dat terzijde.
  Ga eventueel eens bij een natuurgeneeskundige langs, ook deze mensen kijken op een holistische manier naar je en zullen je niet met het kluitje in het riet sturen, zoals je huisarts.
  Succes!

  Reageer
  #4

  mss lympoedeem

  Reageer
  #5

  Geen lymphoedeem,
  maar lipoedeem! Kijk maar eens op de site van ene Tilly (via googel)

  Is idd een oestrogeenprobleem.

  Reageer
Reageer op: Dikke armen én benen (+kuiten, enkels, knieen)
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief