Te dik?!

  • #1

    Ik ben een meisje van 14 en ben 1,70 meter en weeg 61 kg.
    Ik vind mezelf te dik daarom eet ik niet s'middags en gooi ik m'n boterhammen stiekem weg. Veel mensen zeggen niet dat ik dik ben maar gespierd. Zelf zal ik dat niet zeggen want als ik bijvoorbeeld zit heb ik hele dikke benen en vetrolletjes op m'n buik.
    Ik zit hier erg mee, ben erg onzeker hierdoor.
    Ben ik veel te zwaar?

    Reageer
    #2

    Hallo meisje,
    Niet je boterhammen weggooien maar gewoon opeten. Dat ten eerste. En je bent helemaal niet te dik. Bekijk deze grafiek maar eens, dan kun je het zelf zien:
    http://www.vub.ac.be/groeicurven/files/1-20050604-NP2-20F.pdf

    Reageer
    #3

    En hier kun je je BMI berekenen:
    http://www.voedingscentrum.nl/nl/bmi-meter.aspx

    Reageer
    #4

    hee,
    je bent helemaal niet te dik!
    maar je zit nog in de groei en daarom is het belangrijk dat je geen maaltijden overslaat. Die voedingsstoffen heb je juist hard nodig. De enige gezonde manier van afvallen is om minder te snoepem, meer groenten eten en meer te gaan sporten. Maar zeker niet minder gaan eten!!!

    Reageer
    #5

    Je bent zeker niet te dik, hoe kom je daar bij? Gewoon drie maaltijden per dag. Niet teveel snoepen en frisdrank drinken maar water, thee. En fietsen, wandelen, kortom lekker bewegen.

    Groetjes

    Reageer
    #6

    Iedereen heeft dikke benen als hij zit want dan worden ze geplet op de stoel en over de breedte verdeeld. Ook is het normaal dat je dan vetrolletjes hebt want het vel en vet die van nature in een laagje op je buik zitten worden dan samengeduwd op een veel kleiner oppevlak dus is het logisch dat het rolletjes vormt. Aan je gewicht en lengte te zien ben je zeker niet te dik dus gewoon blijven eten!

    Reageer
Reageer op: Te dik?!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief