spijsvertering op gang krijgen!

  • #1

    graag zou ik adviezen en tips willen ontvangen om af te vallen. ik eet net zoveel als een klein kind,wil nog wel eens snaaien (weet dat dat niet bevoordelijk is), maar ik val niet af? volgens collegae moet mijn stofwisseling wel op zijn gat liggen voor wat ik eet! ik eet eigenlijk normaal eten, ja op zijn tijd pizza,patatje, maar dat doet iedereen. krijg ik die spijsvering alleen op gang met sporten of zijn er andere dingen? want doordat dit op zijn gat ligt?? ben ik waarschijnlijk zo misselijk, de doorvoer vlot niet als normaal. even ter info, de stoelgang is wel aardig normaal,dus ja ik wacht met spanning af op jullie tips en adviezen..

    Reageer
    #2

    je eet net zoveel als een klein kind? moeilijk te bepalen hoeveel dat is.
    sommige kleine kinderen kunnen behoorlijke borden leeg eten, maar snaaien niet.
    maak eerst maar eens een dagboekje en schrijf erin wat je precies eet, maar wel alles opschrijven ook elk snoepje en koekje en de drankjes.
    na 2 weken kunnen we dan eens kijken of je echt zo weinig eet als je denkt.
    misschien eet je nml wel weinig maar gewoon niet de juiste dingen.
    en ja, alleen bewegen zorgt voor een goede stofwisseling en afvallen.
    maar eerst maar eens kijken wat je binnen krijgt op een dag.

    groetjes, Brenda

    Reageer
    #3

    dank je wel voor je reactie.
    ik kan je zo vertellen wat ik op een werkdag eet.

    ontbijt; half bolletje met hagelslag met kopje thee.

    op werk drink ik diverse kopjes thee en 1 kopje warme chocomelk.

    lunch; volkoren cracker met kaas, jus d'orange, pakje roosvicee.

    diner; over het algemeen 2 aardappelen,groente, vlees. tegenwoordig, half bakje vla of klein toetje.

    savonds 2 bakjes thee met een koekje. daarna nog een glas dubbelfriss.

    heb nog wel regelmatig dat ik een mini twix of iets soortgelijks wil eten omdat ik naar zoetigheid snak.. tussendoor op mijn werk eet ik ook wel een stuk of 8 pepermuntjes. eet geen kauwom en neem dit dan als verfrissing.

    dit is wat ik op een normale dag eet en drink

    Reageer
    #4

    als je dat zo leest lijkt het niet veel, ik mis trouwens wel 2 stuks fruit.
    eet je veel verse groenten en ook 2x vis p.w.?
    liever bruin brood ipv cracker en half(wit?) bolletje.
    pepermuntjes bestaan voor het grootste deel uit suiker!
    doe je ook suiker in de thee?
    ook chocolademelk, jus'orange en dubbel friss bevatten suiker.
    het gaat erom wat je verder nog snoept en snackt en wat eet je in het weekend. Patat? Pizza's? allebei veel calorieen.
    dus misschien kom je alleen in het weekend aan?
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #5

    ik heb fruit bevliegingen..maar ja dan eet ik het makkelijkste druiven,maar daar zit zover ik weet ook suiker in. appel eet ik ook en peer. ja ik mag van mijn collega geen dieet gaan volgen omdat ik al weinig eet. ik moetgaan bewegen, dat weet ik, maar dan moet ik wel de eerste stap zetten..wil voor de zomer zeker 6 kilo kwijt zijn..en ik eet 1x per week vis, maar ja dan alleen kibbeling omdat ik verder niet veel van vis hou..het is bij mij zo dat ik makkelijker ga snaaien omdat ik dan mijn misselijkheidsgevoel ff niet voel. heb altijd in de horeca gewerkt, dus veel lopen en ik zit nu sinds bijna een jaar op kantoor, dus ja weer veel zitten..ik geloof ook niet dat ik geboren ben om op mijn gat te zitten, word er erg onrustig door en als je niet oppast slib je dicht..dus ben maar begonnen met cursus ontspanningsmassage, dat heb ik behaald en ben ik aan het beoefenen in opstartende fase en ga binnenkort beginnen met cursus stoelmassage, gewoon lekker bezig zijn..en wil dan mijn eigen praktijkje openen terwijl ik ondertussen doorleer in de massage...haal ik meer voldoening uit als op mijn kont zitten de hele dag..ben altijd slank geweest en ja dan wil je dat ook houden..maar ja nu moet je er echt wat voor gaan doen..

    Reageer
    #6

    muppet, nog even 2 vraagjes: hoeveel weeg je en hoe lang ben je.
    en ben je de hele dag misselijk, 's morgens, of na het eten van bepaalde voeding, heb je daarbij ook nog last van zuurbranden of vage pijn in de bovenbuik?
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #7

    ik weeg 70 kilo momenteel en ben 1.68 cm. ik ben de hele dag door misselijk, al 8 jaar lang. bepaalde voeding lijkt het wel te verergeren, maar dat weet ik...en ik heb al diverse onderzoeken gehad en die waren goed,dus tja...denk ook dat het met stress en spanningen te maken heeft,maar ja dat het al 8 jaar bezig is???

    Reageer
    #8

    Misschien heb je last van het prikkelbare darm syndroom? Meisjes krijgen bij stress vaak hoofdpijn en buikpijn, wist je dat?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    ik heb redelijk gevoelige darmen, maar heb geen last van diaree of obstipatie!! het gaat eigenlijk laatste jaren normaal..het is daarvoor erg ontregeld geweest..toen ging ik maar 2x in de week hoogstens en dan vaak ook nog diaree...dus ja..

    Reageer
Reageer op: spijsvertering op gang krijgen!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief