Lengte en massa

 • #1

  Beste mensen,

   

  Ik weeg best wel veel voor mijn leeftijd. Ik ben namelijk (net) 15 en weeg 95kg. Daarnaast ben ik ook best wel lang namelijk 186cm. Veel mensen schatten mij ook ouder in en ik lijk niet dik meer gespierd terwijl ik gewoon een vet laagje heb. Maar ik heb nu een paar dagen officeel corona. Voor dat ik positief werd getest op covid, trainde ik elke dag en liep en 1x in de 2 dag hard. Mijn bpm was ook perfect, alleen nu ik verkouden ben en niet kan bewegen. Ben ik al buitenadem als ik even wat kleding moet vouwen. Als mijn verkoudheid weg is, moet ik dan al mijn condite vanaf 0 weer opbouwen. Of komt dit vanzelf weer terug?

  Reageer
  #2

  Hey,

  Dat zal niemand je kunnen vertellen.

  De één is na zelfs een lichte vorm van Corona toch nog weken of langer moe en uit conditie. De ander is er sneller weer boven op. Dat verschilt per persoon.

  Mocht je wel problemen onder vinden weer in conditie te komen, kun je de hulp van een fysiotherapeut vragen. Die hebben op dit moment heel veel ex Covid patiënten die weer "aan de loop" moeten en kunnen je helpen om op een verantwoorde manier weer op te gaan bouwen.

  Ik wil je trouwens wel aanraden om wat aan je gewicht te doen als je weer fit bent. Want je kunt er wel fit en gespierd uit zien, je bent echt wel te zwaar en zeker als je wel veel traint, is dat allemaal extra belasting voor je gewrichten wat weer voor slintage en blessures kan zorgen.Je zou dan eens goed naar je voeding kunnen kijken, misschien is er een voedings deskundige in de sportschool waar je traint en anders zou je je huisarts een verwijzing naar diëtist kunnen vragen om je daar mee te helpen. En een gezond gewicht zorgt ook voor een betere conditie!

  Groetjes Suzan

  Reageer
  #3

  Wat je gewicht betreft is het belangrijk om te zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Door te zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, worden de suikers langzamer opgenomen en krijg je minder insulinepieken. Daarnaast kunnen bepaalde voedingssupplementen meehelpen voor een betere insulinegevoeligheid en om je weerstand te verbeteren. Ik weet niet wat je eet maar zou overleggen met je ouders over je voedingspatroon.

  Reageer
  #4

  met 186cm, 95kg en 15 jaar kun je dus nooit een goed BMI hebben! Je hebt bijna 20 kg overgewicht

  Als je corona hebt gehad, zul je waarschijnlijk weer opnieuw met beleid moeten opbouwen

  Reageer
  #5

  Hij zegt ook niet een goed BMI maar BPM. Hij bedoelt zijn hartslag tijdens training die goed was. (Beats per minute))

  Reageer
  #6

  Mijn excuus !!   Ik had dus te snel en niet goed gelezen.

  Reageer
Reageer op: Lengte en massa
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief