Gewicht

 • #1

  Hallo,

  Ik ben een jongen van 15, 180cm lang. Mijn gewicht is 58,5kg. Van mezelf vrij dun gebouwd. Ik eet nu sinds een paar weken rond de 3000kcal per dag, wat normaal rond de 1500 zat. Maar ik kom maar niet aan, ik wil graag wat meer vet. Ondertussen ga ik ook naar de sportschool om wat spieren op te bouwen. Daarbij drink ik dus ook veel water. Het probleem is dus dat ik helemaal niet aankom, ik zit ver boven mijn caloriebehoefte, eet 300g koolhydraten per dag ongeveer, en best wat suikers. Wat kan dit zijn en wat kan ik veranderen zodat ik verantwoord aankom?
  Alvast bedankt.

  Reactie
  #2

  Hoe vaak ga je naar de sportschool?

  Reactie
  #3

  Gemiddeld 2 keer, maximaal 3x. Soms 1x. Ik doe dan geen cardio, alleen maar krachttraining.

  Reactie
  #4

  Hey,

  Is er misschien ook een diëtist of voedingsdeskundige bij jou in de sportschool? Dan zou je die eens om advies kunnen vragen wat voor jou het beste dieet zou zijn om meer massa te krijgen.

  Het is namelijk niet altijd de hoeveelheid calorieën die je eet,maar vooral hoe je lichaam ze gebruiken kan wat maakt of je aankomt of niet. Als je veel suikers eet voor het trainen ( dus eiwitten gaat verbranden ) zal je lichaam spierweefsel gebruiken omdat dat uit eiwitten bestaat. Je breekt dan spieren af ipv dat je ze opbouwt.

  Mijn vriend traint ook veel, zowel krachttraining als cardio. Hij past zijn dagelijkse maaltijden aan aan de training die hij die dag doet. Dat is vaak ruim 2 uur voor de training een lichte maaltijd van pasta, groente en vlees of vis. Tijdens het trainen een proteïne reep en een sportdrankje ( en veel water drinken ) en dan als hij thuis komt een shake van volle melk of yoggurt met een hand havermout en 2 bananen. Bij hem is het over de dag verdeeld, een combinatie van eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten. Suikers gebruikt hij minimaal.

  Vraag in de sportschool maar eens aan een trainer of ervaren krachtsporter hoe die op een dag eten en vergelijk dat met jou voedingspatroon.

  Daar kun je vast al veel uithalen.

  Heel veel succes en vooral plezier met trainen!

  Groetjes Suzan

  Reactie
  #5

  Met de activiteiten die je doet ligt de energiebehoefte van je lichaam al op ca 3000 kcal. Dat is de energiebehoefte die je lichaam nodig heeft om "normaal" te kunnen functioneren. Aankomen kun je dan dus niet. En in bovenstaand bericht kun je dus lezen dat met name suikers een omgekeerd effect hebben. Je voeding moet afgestemd zijn op de behoefte en de activiteiten. Het is niet simpelweg een optelsom van kcal en koolhydraten. Als je verkeerde voeding gebruikt, gaat je lichaam zoals @suzan al schreef, de eniergie uit je spierweefsel halen. Dan kun je trainen tot st. Juttemis, het gaat niet werken. Bovendien moet je er rekening mee houden, dat gezien je leeftijd, de belasting bij krachttraining maar 75% van je max. vermogen mag zijn, omdat het anders je groei kan belemmeren. Ga voor een goed voedingsadvies naar een voedingsdeskundige of een dietiste.

  Reactie
  #6

  En misschien voor je training toch ook even advies van een trainer of ervaren krachtsporter vragen.

  Wat John zegt is idd een belangrijk punt, op jou leeftijd moet je niet met de " grote jongens " mee willen doen. Dan ga je over belasten.

  Nogmaals succes, groetjes Suzan

  Reactie
  #7

  Bedankt voor de goede tips @suzan @john ! Ik ga er zeker op letten. Bedankt!

  Reactie
Reageer op: Gewicht
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief