Ik voel me dik

  • #1

    Lieve allemaal...

    Mijn naam is Yasmijn.
    Ik ben een meisje van 20 jaar.
    Ik ben 1.55 cm lang en weeg 57.

    Okey, niet extreem dik en er zo wel ietjes
    af kunnen, maar ik ben vooral een heel onzeker
    meisje en dan voel ik me bij andere al snel heel dik.

    Hoe kan ik met die gevoelens omgaan?

    Liefs, Yasmijn

    Reageer
    #2

    Hoi Yasmijn,

    Ik ben ook vaak onzeker over mijn gewicht. Dan zie je weer een heel dun meisje, of je kijkt tv en dan kun je je opeens echt een vetzak voelen. En als ik dan een reep chocola opeet krijg ik een ontzettend schuldgevoel!

    Kijk alstjeblieft uit met deze gevoelens want ik heb hierdoor tegen de grens van een eetstoornis aangezeten. Misschien heb je het al gedaan, maar het is goed om hier met vriendinnen of familie over te praten. Eventueel met je huisarts.

    Nieuwe kleren wil ook nog weleens helpen, maar dat is natuurlijk geen oplossing. Verder ga ik vaak voor de spiegel staan en denk: ik ben niet dik, ik mag er wezen enzovoort. Ook bedenk ik maar dat de modellen die je in een tijdschrift ziet vaak bewerkt worden met fotoshop. Niemand heeft een perfect figuur. Als je maar gezond bent! Dat is het aller belangrijkst uiteindelijk.

    Succes!

    Groetjes,
    Anne

    Reageer
    #3

    Goedemorgen Anne,

    Bedankt voor je reactie.
    Ik heb er met meerdere mensen
    over gesproken, ben ook naar de huisarts
    geweest, die zocht verder niks achter mijn gevoelens en liet me weer naar huis gaan.

    Een eetstoornis heb ik nu nog niet. Ik heb wel 3 weken bijna niks gegeten, ik werd al misselijk als
    ik er aan dacht, omdat mensen echt zeiden dat ik dik was ... en daarna kreeg ik dan te horen dat het een grapje was!! Daar kan ik echt niet tegen!

    Met eten gaat het nu goed.
    En ik hoop dat ik die gevoelens een plek kan geven.

    1 vriendin van mij heeft ook erge last van deze gevoelens en dan proberen we elkaar hierin te helpen!

    Nogmaals bedankt voor je reactie!
    Liefs, Yasmijn

    Reageer
    #4

    Wat is nou eigenlijk dik of "te dik". Het belangrijkste is dat je lekker in je vel zit.

    Kijk niet teveel naar anderen, dat heb ik ook gedaan, maar ben daarmee gestopt omdat ik nou eenmaal fors gebouwd ben. De reclame's op de TV laten 99% van de kijkers geloven dat we te dik of te zwaar zijn. Dit gaat zeker op voor de dames onder ons. Kijk eens kritisch naar de reclame's en ontdek hoe vrouw-onvriendelijk deze zijn. Er is voor elke oneffenheid wel een oplossing, als je die reclame's gelooft, dan heb je helemaal geen leven meer.

    Zo heb ik een kennis die bij een groot reclamebureau werkt en zelf een fors overgewicht heeft, maar die zelfde persoon zit met zijn collega's te verzinnen hoe een product het snelst en gemakkelijkst aan de man/vrouw gebracht kan worden. Simpel... door mensen te laten geloven dat ze allemaal te dik zijn en je hebt je slachtoffers gevonden.

    De meeste bladen doen er ook geen goed aan, wel eens van photoshopping gehoord? Zelfs mij kunnen ze een lichaam als een Griekse god bezorgen. Consumentenbedrog heet zoiets. Laat je niet gek maken.

    Zelf heb ik te kampen met een overgewicht van zo'n 15 kg maar voel me kiplekker, ben gezond en vlieg op mijn manier de trappen op en af. Al die domme opmerkingen van; Je bent wat je eet, die moet je heel snel overboord gooien en vooral verder gaan met genieten van het leven, want menig leven wordt verpest door de suggestie dat we allemaal ongezond leven en te dik zijn.

    Zonde van je tijd.

    Reageer
    #5

    ter eerste ben je wel klein voor je leeftijd mijn dochter van 10 is ook 1,55 tewijl ik niet groot ben en me ex 1,70 en ik 1,72 dus zo echt groot zal ze ook niet worden denk ik

    maar echt dik ben je niet hoor je bent groot genoeg pas gewoon op je gewicht dat het zo blijft meer niet
    door geen drank te drinken en heel weinig te snoepen

    Reageer
    #6
    Reageer
    #7

    Hoe val ik snel en gezond af ik wil 4 kilo kwijt

    Reageer
    #8

    Snel afvallen is per definitie ongezond. Je kunt op een goede manier een halve kilo per week verliezen, als je eenvoudig minder en gezonder eet en drinkt, en meer gezond beweegt. Dit gewichtsverlies zal ook niet snel verloren gaan als je eens een enkele keer wat meer eet op een feestje of iets dergelijks.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Niet eten is niet de oplossing...
    Je moet gewoon goed en normaal eten.
    ontbijt niet overslaan is heel erg belangerijk.
    Als je te weinig eet dan word je moe en voel je jezelf niet fijn maar als je normaal eet en meer beweegt (bewegen is heel belangrijk) dan verbrand je ook meer

    Reageer
    #10

    Of het medisch gezien noodzakelijk is af te vallen, is eenvoudig na te gaan met de Body Mass Index, die je hiernaast ziet. Meet ook je middelomtrek. Ben je zwaar? Je vermindert de gezondheidsrisico’s door al vijf tot vijftien procent van je gewicht af te vallen.

    Dat kun je het beste geleidelijk doen door: gevarieerd te eten en niet te veel vet, suiker en alcohol te nemen. De Schijf van Vijf kan je daarbij helpen. Als je minder calorieën binnenkrijgt dan het lichaam verbruikt, neemt het vetweefsel af. Het lichaam spreekt dan de vetreserves aan; rustig eten en regelmaat aanbrengen in het eetpatroon; meer bewegen.

    Bron: http://www.voedingscentrum.nl/nl/eten-gezondheid/gewicht/overgewicht/afvallen.aspx

    Reageer
    #11

    ik ben 14 jaar en weeg 59/60. Myn lengte is 1,56 m! ik voel me erg dik maar m'n ouders en vrienden zeggen dat ik helemaal niet dik ben. Maar ik geloof ze toch niet. Ik eet nu wel weinig en ga 1 keer per dag rundjes renne, Maar het lukt me toch niet om af te vallen! Ik zit er echt erg mee. Ben ik dan echt dik of denk ik dat gewoon?

    xx Noor

    Reageer
    #12

    Hoi Noor, vul op deze website: http://www.voedingscentrum.nl/nl/bmi-meter.aspx eens jouw gegevens in en lees dan de conclusie en de adviezen die erbij horen! Lat wel even weten wat eruit kwam als je wilt? Ik had 21, en daar ben ik hartstikke tevreden mee.

    Reageer
    #13

    Hoi, ik snap wat je bedoelt. Ik ben wel een stuk jonger dan jij bent (ik ben 11). Ik voel me erg onzeker over mijn gezicht en lijf. Ik ben 1,65 lang en 55kilo. Ik voel me echt dik vergeleken met mijn vriendinnen.
    ze hebben dezelfde lengte maar wegen iets van 48kilo

    Ligt dit aan mij,dat denk ik wel. Ik draag ook meestal truien de over me kont komen want ik ben echt heel onzeker... en ook over mijn gezicht ik vind mezelf echt lelijk en het lijkt alsof niemand mij ziet staan.
    Soms ben ik wel alleen in de pauze en thuis snik snik snik snik....

    Ik kan hier echt niet meer tegen het lijkt alsof ik niet besta.
    Soms wil ik wel weg van hier.

    Reageer
    #14

    Hej,
    Ik ben een meisje van 18 en weeg 62 kilo.. heb een lengte van 1.58.
    Ik voel me super dik, ik zit er heel veel mee in, weet niet wat te doen

    Reageer
    #15

    Hier http://www.voedingscentrum.nl/nl/bmi-meter.aspx kun jij jouw BMI berekenen.

    Reageer
Reageer op: Ik voel me dik


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief