Gewichtstoename na verwijderen galblaas

 • #1

  Goedemiddag,

  In oktober 2016 is mijn galblaas verwijderd na twee keer (in sept 2006 en aug 2016) een alvleesklierontsteking te hebben gehad. Beide keren was de galweg geblokkeerd door een galsteen wat de ontsteking van de alvleesklier veroorzaakte.

  De operatie verliep voorspoedig en zonder complicaties. Ik was binnen twee weken volledig hersteld en heb er verder geen ongemak van ondervonden op wat diarree na in de eerste maand na de operatie.

  Ik ben 35 en heb tot mijn operatie vorig jaar nooit overgewicht gehad, was altijd 79-80kg en heb nooit moeite gehad mijn gewicht op pijl te houden. Ik bewoog en sportte veel en dat doe ik nog steeds. Ook is mijn eetpatroon niet veranderd. Ik eet gezond en zondig net als ieder ander mens wel eens maar over de grote linie kan ik zeggen dat mijn eetpatroon niet de oorzaak kan zijn van mijn gewichtstoename.

  Sinds mijn operatie, volgende maand 1 jaar geleden, ben ik 45kg aangekomen. Ik heb een enorme buik gekregen en weeg momenteel ruim over de 120kg and it's driving me crazy... naast het feit dat ik moet dealen met een lichaam dat niet van mij is, voel ik me lichamelijk wel goed.

  Vanaf december ben ik vaste klant bij het ZH, zijn er vele onderzoeken (werking schildklier, MLD-arts, diëtiste, endocrinoloog etc, etc) gedaan maar er is tot op de dag van vandaag niets gevonden wat mijn toename in gewicht kan verklaren.

  Ik heb het gevoel ondertussen voor gek te worden versleten want immers gaat elk poosje door het mondje.

  Ik heb het vermoeden dat het echt komt door mijn verwijderde galblaas en zou graag willen weten of er meer mensen zijn die hier last van hebben. De specialist gaf aan dat enkele kilo's heel gebruikelijk is maar heeft een geval als mij nooit eerder meegemaakt.

  Alvast bedankt voor het delen van jullie ervaringen en groet,

  Robin

  Reactie
  #2

  Je bloedsuikerspiegel is ook gecontroleerd? Is er nog eens een scan gemaakt van de alvleesklier?

  Reactie
  #3

  Hoi Tandor,

  Klopt, bloedsuikerspiegel is zoals het hoort, heb dit meerdere keren moeten testen voor een aantal dagen. Kwam verder niets uit. Ook op de scan zijn geen bijzonderheden waarneembaar. De alvleesklier is volledig hersteld. Verder tig keer laten bloedprikken en urinetests, hersenen en bijnieren gecheckt en er komt allemaal niets uit.

  Groeten Robin

  Reactie
  #4

  Dan heb ik helaas zo 1-2-3 ook geen idee wat de oorzaak zou kunnen zijn. Het is in ieder geval zeer vreemd.

  Heb je langere tijd antibiotica gebruikt?

  Vraag eens of je getest kunt worden op het AD36 virus en eventueel op de maagbacterie Akkermansia muciniphila.

  Reactie
  #5

  Goedenavond Tandor,

  Bedankt voor de tip! Bloedwerk is uitvoerig getest maar weet niet of bacteriën en virussen zijn meegenomen?

  Wat is het precies wat je noemt en hoe loop je zoiets op?

  Ik ga iig navraag doen bij mijn specialist!

  Reactie
  #6

  Ik heb bij de ZH-opname tijdens mijn alvleesklierontsteking een week 2x daags antibiotica per infuus toegediend gekregen, weet helaas geen doseringen.

  Groet Robin

  Reactie
  #7

  De bacterie Akkermansia Muconiphila, is een lichaamseigen bacterie die bij alle mensen voorkomt. De aanwezigheid van de bacterie versterkt de darmbarrière en kan obesitas voorkomen maar ook is er een omgekeerde correlatie met aankomen (vetopslag), ontstekingsreacties in vetweefsel en insulineresistentie.

  Het AD 36 virus, is een adenovirus. Een groep virussen waaronder ook het verkoudheidsvirus toe behoort. Besmetting/kan dus net als bij het verkoudheidsvirus op verschillende manieren plaatsvinden.

  Reactie
  #8

  Wat is het Wérkelijk Percentage mensen, dat daadwerkelijk een gewichtstoename krijgt na een galblaasverwijdering ???

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Zijn er ook mensen die gewicht verliezen? Ik moet in februari mijn galblaas verwijderen, maar ik word bang dat er toch mensen zijn die fors aankomen..

  Reactie
  #10

  Ook ik heb last van gewichtstoename na verwijdering van m'n galblaas. Gemiddeld een kilo per maand. Mijn eetpatroon is niet veranderd en mijn beweging is nog hetzelfde als voor de operatie. Eerder ook nooit last van gewichtstoename gehad. Momenteel wordt er vanalles getest maar mijn behandelend arts weigert het te linken aan m'n galblaasverwijdering. Dat is volgens haar niet mogelijk. Nu ben ik heel internet aan het afspeuren naar artsen die meer op de hoogte zijn van de gevolgen van galblaasoperaties zodat ik een second opinion kan vragen. Als iemand een arts weet dan hoor ik dat graag!

  Reactie
  #11

  Ik ben na galblaas operatie 20 kg aangekomen in 5jr tijd. Gaat er bijna niet af. Eet zelfde al voorheen. Was altijd slank rond 70 kg. Ook mijn arts zegt komt hier niet van, is de overgang. Maar heb mijn twijfels.

  Reactie
  #12

  Hier ook hetzelfde... in 2017 galblaas verwijderd. Ik doe niets anders dan voorheen en blijf aankomen. Erg frustrerend!

  Reactie
  #13

  Galblaas eind 2018 verwijderd. En hier ook veel gewichtstoename

  Reactie
  #14
  • Na galblaasonsteking en verwijdering jaar geleden ook aangekomen zonder reden zoals veel snoepen of eten. Ook altijd buikklachten.
  Reactie
  #15

  Ook bij mij na galblaasoperatie 10 kg aangekomen in 11 maanden. Er is wel iets op mijn bijnier geconstateerd. Maar dat groeit niet. Ook altijd pijn in mijn buik aan de linkerkant. Ik word hier zo moedeloos van.

  Reactie
Reageer op: Gewichtstoename na verwijderen galblaas
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief