niet kunnen afvallen door astma

 • #1

  Hallo Allemaal.

  Ik heb grote problemen met afvallen. en ik kom ook elke maand gemiddeld 1 kilo aan (al 3 jaar lang zo ongeveer)
  ik eet al een jaar geen tussendoortjes en eet maar 2 of 3 maaltijden per dag, sowieso het ontbijt en het avond eten. en afhankelijk van de dag nog een lunch tussendoor.

  's ochtends eet ik 10 meergranen sneetjes brood. en 's avonds 800 gram aan eten gemiddeld (een kilo krijg ik ook zo weg).

  Verder heb ik ook astma, ik moet deze medicijnen gebruiken bij inspanning, dit komt erop neer dat ik ze 2x per week inneem voor mijn zwemavond en verder niet.

  verder als ik te lang zonder eten zit, (dus ik lunch niet als mijn maag zegt daar behoefte aan te hebben) heb ik al snel het gevoel dat ik zwak word en kan flauwvallen (dit is jaren geleden wel vaker gebeurd)

  Van de week zag ik een documentaire op discovery over het verbranden van vet en dat daar extra zuurstof voor nodig was. nu heb ik de afgelopen dagen daarop gelet.
  en heb toen me medicijnen genomen ipv eten waar me lichaam om vroeg.
  en had wel het gevoel dat het iets hielp.
  (testen bij de dokter wijzen uit dat ik 55% longcapaciteit heb bij het niet gebruiken van me medicijnen, en 90% bij vol gebruik van me medicijnen).

  is het mogelijk om door mijn astma medicijnen continue te gebruiken af te vallen, door het feit dat ik dan mijn vetten beter kan verbranden nu er meer zuurstof tot hun beschikking is gekomen?

  ik kan deze theorie nergens terugvinden op internet, maar het klinkt mij heel logisch in me oren, en de kleine experimentjes bleken te kloppen met mijn verwachtingen.
  ben alleen bang om weer mijn medicijnen volledig te gebruiken terwijl ik dat heb afgebouwd naar 2x per week. zonder dat ik daar verder last van heb.

  wat denken jullie over deze theorie (ik kan er niet mee naar de huisarts we zitten daarover gewoon niet op 1 lijn).
  het valt ook wel op om van 1 doosje per 6 maanden naar 2 per maand te gaan kwa verbruik

  Met vriendelijke Groet Sebastiaan.

  Reageer
  #2

  Sebastiaan, afvallen met astma hoeft geen enkele belemmering te zijn. Een avond in de wek zwemmen kan makkelijk naar drie avonden en de hoeveelheden die je eet kunnen absoluut minder. Mocht je problemen hebben bij het afvallen (ruim 30 kilo aankomen in drie jaar is schrikbarend veel!) bespreek dit dan met de huisarts en maak een afspraak bij de diëtiste.
  Sport is bovendien juist voor mensen met astma erg belangrijk. Het kan de klachten als gevolg van astma zelfs verminderen. Lees de website van het astmafonds: http://www.astmafonds.nl/over-longen/astma/leven-met-astma/sporten-met-astma en zoals je kunt lezen heeft Philip Cocu ook astma en die is topsporter!
  Wat is jouw huidige BMI? (Zie: http://www.voedingscentrum.nl/nl/bmi-meter.aspx)

  Reageer
  #3

  mijn BMI is atm 29.

  ik weet dat sporten geen belemmering is door me astma, heb jaren lang elke dag 3 uur gesport, kan er nu alleen door me studie en werk, geen tijd meer voor vrijmaken, mijn dinsdagavond is dan ook belangrijk en trek dan altijd 100 baantjes (2,5 km).

  de vraag is kan ik door me medicijnen meer te gebruiken ervoor zorgen dat mijn lichaam makkelijker het vet kan afbreken zonder te vragen naar meer accuut voedsel. (mijn expirimentjes wijzen daar wel op). maar ik vraag me af of dat medicijn gebruik dan nog wel goed is (ventolin).

  Reageer
  #4

  Ventolin schijnt de vetafbraak te bevorderen. Het werkzame bestanddeel salbutamol is hiervoor verantwoordelijk. Overleg wijziging in de medicatie altijd met de behandelend longarts!

  Reageer
  #5

  Dankjewel voor je toelichting. Ik heb gezocht op de werkzame stof en kwam nu wel een hoop informatie tegen, en daar kwam in diverse onderzoeken idd naar voren dat het helpt met het afbreken van vetten. Veel van die bronnen suggereren dat dit direct komt door de werkzame stof salbutamol. Ik ga nog even verder kijken naar de effecten van salbutamol en zal daarna eens naar de huisarts gaan voor toestemming om meer te gebruiken.

  Heel erg bedankt voor de gegeven informatie.

  Reageer
  #6

  Laat je weten hoe het verder gaat?

  Reageer
  #8

  Bij mij is er 5 kg.afgevallen niettegenstaande ik heel veel eet en snoep.Onlangs werd bij mij astma ontdekt;Ik ben er wel niet gerust in!

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Wat verwacht je dan met 10 sneeën brood.
  Ben je gek ofzo? Ga gewoon 500 kcal onder behoud zitten jonge waus

  Reageer
  #10

  5 kilo afgevallen door de Ventolin? In hoeveel tijd dan?

  Reageer
  #11

  10 sneetjes brood en 800 gram avondeten is veel en veel te veel!
  2-3 sneetjes en 500 gram avondeten zijn normaal.....

  Reageer
Reageer op: niet kunnen afvallen door astma
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief